Απειλείται η Uber στην ΕΕ; Τι εμπόδια μπαίνουν στις online πλατφόρμες

Η γνωστή εταιρεία εκμίσθωσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε Βρυξέλλες και ευρωβουλευτές σχετικά με την νέα απόφαση που βρίσκεται στα σκαριά.

  • -
  • -

Αμφίβολο φαίνεται το μέλλον της γνωστής εταιρείας εκμίσθωσης οχημάτων, Uber, λόγω των νέων προτάσεων που μελετά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες θέλουν να χαρακτηρίσουν τους εργαζόμενους ως υπαλλήλους, κάτι που αυτόματα θα αναγκάσει την Uber να κλείσει σε εκατοντάδες πόλεις, ή να αυξήσει τις τιμές έως και 40%.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η Anabel Diaz, επικεφαλής του τμήματος κινητικότητας της Uber στην Ευρώπη, προέτρεψε τους ευρωβουλευτές που συζητούν την Οδηγία Εργασίας σε Πλατφόρμες της ΕΕ αυτή την εβδομάδα να εγκρίνουν κανόνες που διαφυλάσσουν αυτό που περιέγραψε ως επιθυμία των αυτοαπασχολούμενων για ευελιξία.

Δείτε ακόμη: H χρηματοδότηση μπερδεύει το 50% των αγοραστών αυτοκινήτου! Εσένα;

Πιο συγκεκριμένα, η Diaz είπε πως εάν οι Βρυξέλλες αναγκάσουν την Uber να επαναταξινομήσει όλα τα άτομα που απασχολεί σε ολόκληρη την ΕΕ, είναι πολύ πιθανή μία μείωση της τάξης του 50-70% στον αριθμό των ευκαιριών εργασίας. «Αυτό θα αναγκάσει την γνωστή εταιρεία να σταματήσει να λειτουργεί σε «εκατοντάδες» από τις 3.000 πόλεις σε όλη την ΕΕ που εξυπηρετεί σήμερα», πρόσθεσε.

Τέλος, μία νέα νομοθεσία που θα έδινε στους οδηγούς πλήρη εργασιακά δικαιώματα, θα ανάγκαζε την Uber να αυξήσει τις τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές ακόμη και 40%, σύμφωνα με την Diaz.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...