Eurostat: Τρεις ελληνικές περιφέρειες στις πιο θανατηφόρες στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ, με τη χώρα μας να διαθέτει δυστυχώς τρεις από τις πιο θανατηφόρες περιοχές.

  • -
  • -

Οι 19.917 θάνατοι από τροχαία που σημειώθηκαν το 2021 στους δρόμους της ΕΕ, ισοδυναμούν με 45 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους. Δυστυχώς παρά τα αυξημένα μέτρα που λαμβάνονται, παρά την πληθώρα σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας στα αυτοκίνητα και επίσης παρά το γεγονός της έντονης αστυνόμευσης, τα στοιχεία, αποδεικνύουν ότι… δεν πάμε καλά.

Η περιφέρεια με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων

Η περιφέρεια της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ήταν το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133). Συνολικά, υπήρχαν 20 περιφέρειες της ΕΕ με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τη Βουλγαρία (τρεις περιφέρειες) και στην Ελλάδα, όπου φιγουράρουν η Πελοπόννησος (109), το Βόρειο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89). Τη λίστα, συμπληρώνουν η Κροατία, η Πολωνία και η Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Δείτε ακόμα: Πες μου την ηλικία σου, να σου πω πόσο πιθανό είναι να τρακάρεις!

Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα καταγράφονται σε επαρχιακές και αγροτικές περιοχές, ενώ τα αστικά κέντρα και οι μεγάλες πρωτεύουσες εμφανίζουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Οι πιο… ασφαλείς περιοχές

Τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές. Οι Βρυξέλες σημείωσαν το εντυπωσιακό ποσοστό των 7 θανάτων από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, ακολούθησε η Βιέννη με 8 και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν ουσιαστικά η Στοκχόλμη και η Βρέμη με 9 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...