Alfa Romeo Tonale: Δες τιμές για όλες τις εκδόσεις του premium SUV

Η Alfa Romeo επανήλθε στο προσκήνιο χάρη στην εξαιρετική πορεία που έχει ήδη χαράξει το πιο πρόσφατο C-SUV της. Εδώ θα βρεις όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις και πόσο κοστίζουν.

  • -
  • -

Μπορεί να άργησε ελαφρώς, όμως η Tonale ήρθε για να επαναφέρει την Alfa Romeo στον χάρτη των επιτυχημένων κατασκευαστών. Ένα premium C-SUV που ήταν βέβαιο ότι θα βοηθούσε στις πωλήσεις της. Κι αυτό γιατί εκτός των κλασικών χαρακτηριστικών που απαιτείται να υπάρχουν σε ένα μοντέλο αυτή της μάρκας, ταυτόχρονα καταφέρνει να προσφέρει και όλα τα στοιχεία που αναζητά η μεγαλύτερη μερίδα αγοραστών σήμερα.

Έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τη σχεδίασή της, ενώ η επίκληση στο συναίσθημα – χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων της μάρκας – τώρα συνδυάζεται με μοντέρνες τεχνολογίες άνεσης, ασφαλείας και υβριδισμού. Διαθέσιμη σε πληθώρα εκδόσεων, η Tonale σίγουρα έχει το ιδανικό πακέτο για σένα.

tonale

Υβριδική ή diesel, με ιπποδύναμη έως 280 ίππους

Η πλούσια γκάμα του ιταλικού SUV είναι ξεκάθαρο πως έχει ως πρώτο γνώμονα την οικονομία καυσίμου αλλά και τον οικολογικό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί ο κατάλαγος αποτελείται υβριδικά σύνολα βενζίνης -mild και plug-in- αλλά και μία πετρελαιοκίνητη έκδοση.

Πιο συγκεκριμένα στην βάση της γκάμας βρίσκουμε τις προσθιοκίνητες mild-hybrid εκδόσεις, οι οποίες χρησιμοποιούν έναν νέο κινητήρα 1,5 lt με τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υβριδικό σύστημα 48V, με απόδοση 130 ή 160 ίππους. Συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Υψηλότερα βρίσκουμε την plug-in hybrid έκδοση με την τετρακίνηση Q4 και τους 280 ίππους. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1.3 λίτρων με απόδοση 180 ίππους, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 90 kW με ροπή 250 Nm, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς του μοντέλου να φτάνει συνδυαστικά τους 280 ίππους.

tonale

Η νέα αυτή έκδοση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, καθώς συνδυάζει ιδανικά την οικονομία και το σπορ πνεύμα. Προσφέρει 80 km ηλεκτρική αυτονομία σε αστικό κύκλο χάρη στην μπαταρία των 15,5 kWh, με εκπομπές ρύπων που δεν ξεπερνούν τα 33 gr/km.

Με πληθώρα πακέτων εξοπλισμού και premium χαρακτηριστικά

Τα διαθέσιμα πακέτα εξοπλισμού που βρίσκουμε στην γκάμα της Tonale είναι 4+1 μιας και έχουμε τις βασικές εκδόσεις Super, Sprint, Ti και Veloce, ενώ την θέση της βασικής Super για την Tonale Plug-in Hybrid παίρνει η ειδική έκδοση λανσαρίσματος, Edizione Speciale. Πρόκειται για το πακέτο με το οποία ήταν εξοπλισμένες οι Tonale που δοκιμάσαμε πριν λίγο καιρό, τόσο με τους 130 ίππους αλλά και η ισχυρότερη με τους 160.

Ακόμη κι από το βασικό πακέτο Super, η Tonale ξέρει πως να χαρίζει μία ξεχωριστεί αίσθηση στον οδηγό. Κι αυτό γιατί η entry level Tonale φέρει στοιχεία όπως καθίσματα από ύφασμα με λογότυπο Alfa Romeo, ζάντες αλουμινίου 18", προβολείς Full LED με DRL και φλας LED, αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3".

tonale

Οι τιμές ξεκινούν από 38.500 € για την βασική mild hybrid έκδοση των 130 ίππων με το πακέτο εξοπλισμού Super και από 47.000 € για την ισχυρότερη έκδοση των 160 ίππων με το πακέτο εξοπλισμού Ti. Η Tonale με το diesel μοτέρ των 130 ίππων ξεκινά από 43.000 € και, τέλος, η κορυφαία PHEV Q4 από 51.635 €.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων. Παράλληλα εδώ θα βρείτε την αναλυτική δοκιμή της mild hybrid έκδοσης των 130 ίππων και εδώ τη δοκιμή της ισχυρότερης με τους 160 ίππους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...