Φωτιά – Όλοι οι κλειστοί δρόμοι σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη. Βοιωτία και Λαμία [Συνεχής ενημέρωση]

Οι φωτιές που μαίνονται εδώ και μέρες στον Έβρο και άλλες περιοχές της Θράκης, αλλά και εκείνη που καίει στον Ασπρόπυργο και στη Φυλή της Αττικής, έχουν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν πολλοί δρόμοι.

  • -
  • -

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή τη στιγμή μαίνονται μικρότερες ή μεγαλύτερες πυρκαγιές, όμως τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα είναι οι πολλαπλές εστίες που υπάρχουν στην Θράκη, καθώς και εκείνη στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο και την ευρύτερη περιοχή της Φυλής.

Εκτός από τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες για εκκένωση των διαφόρων περιοχών που κινδυνεύουν μέσω του 112, πυροσβεστική, αστυνομία, πολιτική προστασία και όλες οι άλλες αρμόδιες αρχές, αναγκάζονται κατά διαστήματα να κλείσουν δρόμους ώστε να μην θέσουν τη ζωή των πολιτών σε κίνδυνο. Ας δούμε ποιοι δρόμοι είναι αυτή τη στιγμή κλειστοί: 
14:20 Αυλώνα
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή Αυλώνα, και συγκεκριμένα στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Μουζούρη και στην οδό Αθανασίου Διάκου από το ύψο της οδου Δαβρη. 
13:00 Αυλώνα
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή του Αυλώνα. Συγκεκριμένα, στην οδό 28ης Οκτωβρίου από του ύψος της οδού Μουρούζη / Στην οδό Αθανάσιου Διάκου από το ύψος της οδού Δαβρη. 
12:00 Θρακομακεδόνες
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία: Στη Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή από της συμβολή της με την οδό Θρακομακεδόνων έως την οδό Δεκελείας / Στην οδό Αγίου Διονυσίου στη συμβολή της με την οδό Στρ. Καλλαρη / Στο τμήμα των Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδου Μποσκιζα έως το ύψος της οδού Μολα. 
Κλειστή προς την κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει η Πάρνηθος από το ύψος της συμβολής της με την Θρακομακεδόνων έως το τελεφερίκ προς Πάρνηθα. 
11:30 Θρακομακεδόνες
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κύμης.
09:30 Πάρνηθα - Θρακομακεδόνες
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μολας / Στη Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη συμβολή τη με την οδό Θρακομακεδόνων έως την οδό Δεκελείας. 
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φυλής και Ιεράς Μονής "Κλειστών" Φυλής / Στην οδό Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς Πάρνηθα. 
Εκτροπή στη Λ. Κύμης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριό, μεταφέρθηκε από τη γέφυρα Καλυφτάκη στη συμβολή της με την οδό Ιβίσκου. 

07:00 Πάρνηθα - Θρακομακεδόνες
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στη Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή από τη Λ. Θρακομακεδόνων / Στην Οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων / Στη Λ. Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριό / Στη Λ. Κύμης από οδό Αντιοχου στο ρεύμα προς Θρακομακεδόνες / Στη οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μποσκίζα. 
18:00 Φυλή - Πάρνηθα
Διακοπή της κυλοφορίας των οχημάτων στις εξής περιοχές: Από τη Λ. Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα / Από τη συμβολή των οδών Λ. Πάρνηθος και Μποσκιζα / Από τη συμβολή των οδών Λ. Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής / Από τη συμβολή των Οδών Φιλίας και Γαλήνης / Από τη συμβολή των Οδών Φιλίας και Θράκης / Στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του "Ermitaz Hall" / Από τη συμβολή των Οδών Φυλ΄γς και Ιεράς Μονής Θεοτόκου "Κλειστών" / Στη Λ. Πάρνηθος από τι ύψος της ταβέρνας "Αίγλη" / Στη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Νταρδιζας. 

15:36 Πάρνηθα
Διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος της ταβέρνας "Αίγλη". 

14:13 Αλεξανδρούπολη - Κομοτηνή

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα, της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με κατεύθυνση από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης και στο ρεύμα Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής από το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της Εθνικής οδού Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα.

13:21 Πάρνηθα
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων: Λεωφόρος Πάρνηθος και Ελευθερίου Βενιζέλου / Αγίου Διονύσου και Ελευθερίου Βενιζέλου / Λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος των Θρακομακεδόνων. 

11:50 Πάρνηθα
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του "Ermitaz Hall" προς Πάρνηθα και στη Λεωφόρο Φυλής και Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου "Κλειστών"" Φυλής. 
09:00 Κομοτηνή

Στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Μέστης Αλεξανδρούπολης έως το ύψος του κόμβου Μάκρης Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

08:00 Φυλή

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Φυλής, κυκλικό πριν το ύψος της Παναγιά Κανάλα / Αγίου Κυπριανού και Θασύβουλου / Πλατεία Φυλής / Toyota Λόφος Κυρίλλου / Φυλής στο ύψος εστιατορίου "Χρυσό Βαρέλι" . Φυλής και 25ης Μαρτίου / Πάρνηθος και Μποσκιζα / Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής / Φιλίας των Λαών και Γαλήνης / Φιλίας των Λαών και Θράκης. 
Έχει αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων: Αγίου Διονυσίου στο ύψος στρατοπέδου "Καποοτά" . στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Νταρδίζας και στις Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου. 
03:30 Ατιική Οδός 
Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. 

17:55 Φυλή
Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Οδό Αγίου Διονυσίου στο ύψος στρατοπέδου "Καποτα", ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Νταρδιζας. 

17:10 Φυλή
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Φυλής και 25ης Μαρτίου. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία από τη Λ. Φυλής και Θρασυβουλου, από τη Λ. Φυλής και Περιφερειακής Αγίου Κυπριανού και από τη Λ. Φυλής και Σκαλκώτα. 

16:21 Μακρακώμη – Φθιώτιδα

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, έχει διακοπεί:

  • Από την 33.500 χ/θ έως την 34 χ/θ (από Ανατολική έως Δυτική είσοδο Μακρακώμης) και
  • από την 35 χ/θ (κόμβος Παλαιοβράχας) έως την 30 χ/θ (Σπερχειάδα).

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικά δρομολόγια.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

 

15:37

Αθήνα – Αττική Οδός

Ο βασικότερος οδικός άξονας της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας έκλεισε λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη μεταξύ Ασπροπύργου και Φυλής. Η διέλευση των αυτοκινήτων απαγορεύεται από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι και την έξοδο 5 (έξοδος Αιγάλεω).

attiki-odos-daxtilidi-pinakida

Φυλή

Στην περιοχή της Φυλής η Αστυνομία έχει ανακοινώσει τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

  1. Από την λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα
  2. Από τη συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασύβουλου
  3. Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Θρασύβουλου
  4. Από την συμβολή της λεωφόρου Φυλής και περιφερειακής Αγίου Κυπριανού
  5. Από την πλατεία Φυλής
  6. Από την Toyota (λόφος Κύριλλου)
  7. Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»
  8. Στην συμβολή της λεωφόρου Φυλής και Σκαλκώτα

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2792eff04fabe0386d5201c65e05b8d2.jpg

Εγνατία Οδός

Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης.

Βοιωτία

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχή της Αττικής, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά στην Επαρχιακή Οδό Φυλής – Νεοχωρακίου (Σκούρτα Βοιωτίας), από την 7η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής) έως την 17η χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς Φυλή και διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Οινόης – Μαγούλας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

 

Το κείμενο θα εμπλουτίζεται με οτιδήποτε νεότερο προκύπτει σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των πυρκαγιών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...