Ελλάδα: Ποιος μεγάλος παραλιακός δρόμος θα κλείσει όλο το καλοκαίρι;

Οικονομικά προβλήματα στην τουριστική περίοδο και όχι μόνο δημιουργεί το κλείσιμο ενός κεντρικού δρόμου της Εύβοιας.

  • -
  • -

Ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Εύβοιας προκαλεί το κλείσιμο ενός μεγάλου παραλιακού δρόμου για μεγάλο διάστημα.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις μετακινήσεις, αλλά επεκτείνεται στα εισοδήματα των κατοίκων καθώς ο δρόμος θα είναι απροσπέλαστος όλο το καλοκαίρι, εξαφανίζοντας πρακτικά την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

dromos-eparxiakos-pinakida-tampela-aidipsos-evia

Ο δρόμος της Εύβοιας που θα παραμένει κλειστός για πολύ καιρό

Πρόκειται για το παραλιακό οδικό μέτωπο Ροβιές – Ήλια – Αιδηψός, το οποίο θα παραμείνει κλειστό όλο το καλοκαίρι του 2024, καθώς και μέχρι την άνοιξη του 2025, ώσπου να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα για την ασφάλεια των πολιτών.

Δείτε ακόμα: Το νέο μεγάλο έργο της Χαλκίδας - Πότε ξεκινά και πότε θα είναι έτοιμο;

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την εργοληπτική εταιρεία, οι εργασίες, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και κρίνονται απαραίτητες, καθώς η περιοχή πλήττεται συχνά από κατολισθήσεις.

dromos-eparxiakos-evia-braxia-vraxia

Ποια είναι η εναλλακτική διαδρομή

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το πιο δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα, καθώς η ποικιλομορφία του εδάφους σε συνδυασμό με την πυκνότητα των ογκόλιθων δημιουργούν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο τοπίο.

Η κλειστή παραλιακή οδός έχει οδηγήσει στη χρήση της εναλλακτικής διαδρομής Βουτά – Ροβιές, η οποία όμως είναι πολύ πιο χρονοβόρα και ταλαιπωρεί τους κατοίκους.

xartis-google-maps-evia-kleistos-dromos

Στόχος της Περιφέρειας και του εργολάβου είναι να προχωρήσουν οι εργασίες με γρήγορους ρυθμούς, ώστε ο δρόμος να ανοίξει έστω το καλοκαίρι του 2025.

Κοινωνικοοικονομική στενωπός και αγωνία για τις επιχειρήσεις

Η κλειστή παραλιακή οδός έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να ασφυκτιούν οικονομικά.

Για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιστιαίας Αιδηψού πρότεινε την επιδότηση των επαγγελματιών για την απώλεια εισοδήματος που υφίστανται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...