Ποιος έκαψε 1.500 αυτοκίνητα σε πάρκινγκ - Τι λέει η αστυνομία

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 30 ετών ως ύποπτο για την εγκληματική ενέργεια στο πάρκινγκ του αεροδρομίου στο Λούτον, που οδήγησε στην καταστροφή 1.500 αυτοκινήτων από φωτιά.

  • -
  • -

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου στο Λούτον της Αγγλίας και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή 1.500 αυτοκινήτων, καθώς και την ακύρωση πολλών πτήσεων για αρκετές ώρες, φαίνεται πως έχει έναν ένοχο! Κι αυτός, δεν είναι κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπως αρχικά είχε ακουστεί αλλά ένας άνθρωπος!

Η αστυνομία του Bedfordshire συνέλαβε έναν άνδρα γύρω στα 30 ως ύποπτο εγκληματικής ενέργειας, καθώς εκεί την οδήγησαν στοιχεία της έρευνας και δεδομένα από τις κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, ο εν λόγω άνδρας αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος αφού κατέβαλε υψηλή εγγύηση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Bedfordshire δήλωσε: «Προχωρήσαμε στη σύλληψη ενός άνδρα γύρω στα 30 ως ύποπτο για φωτιά στο πάρκινγκ του αεροδρομίου στο Λούτον του Λονδίνου την Τρίτη 10 Οκτωβρίου. Οι έρευνες μας συνεχίζονται και το γεγονός κρίνεται υψίστης σημασίας για την αστυνομία. Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους».

Θυμίζουμε, πως εκατό και πλέον πυροσβέστες πέρασαν 12 ώρες δίνοντας μάχη με τη φλεγόμενη κόλαση στο Terminal Two του αεροδρομίου, καταφέρνοντας εν τέλει να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκριμένο χώρο, δίχως να αναπτυχθεί και στα υπόλοιπα παρκινγκ του αεροδρομίου κάτι που θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες σε υλικά και όχι μόνο αγαθά.

Δείτε ακόμα: Πώς αποζημιώνομαι για ζημιές από φωτιά, πλημμύρα και φυσικές καταστροφές;

Αρχικά, οι ερευνητές πίστευαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από σταθμευμένο ηλεκτρικό όχημα. Αργότερα, ότι υπαίτιο για την πυρκαγιά ήταν ένα αυτοκίνητο ντίζελ που υπέστη διαρροή καυσίμου. Όπως όμως μαρτυρούν τα τελευταία στοιχεία τη φωτιά έβαλε ανθρώπινο χέρι, άγνωστο προς το παρόν για ποιο λόγο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...