Το απίστευτο ποσό που έδωσε κάποιος για να αγοράσει μία καμένη Ferrari του ‘54

Η κλασσική Ferrari που κάηκε πριν από περίπου 60 χρόνια και τώρα κόστισε σε κάποιον 7-ψήφιο ποσό.

  • -
  • -

Τα καμένα απομεινάρια μιας Ferrari 500 Mondial Spider Series I του 1954 πουλήθηκαν για 1,875 εκατομμύρια δολάρια (1,7 εκατομμύρια ευρώ) στη δημοπρασία της RM Sotheby στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey. Μόλις 13 είχαν κατασκευαστεί συνολικά και αυτή φέρει τον αριθμό πλαισίου 0406 MD. Ήταν μόλις η δεύτερη Mondial που κατασκευάστηκε και συναρμολογήθηκε τον Μάρτιο του 1954 όταν βάφτηκε σε Rosso Corsa, την πιο διάσημη απόχρωση κόκκινου της Ferrari. Ο Enzo Ferrari την πούλησε απευθείας στον έμπορο σπορ αυτοκινήτων του Μιλάνου, Franco Cornacchia, με το αυτοκίνητο να πατά στην πίστα με την προσωπική του ομάδα αγώνων, την Scuderia Guastalla.

Η καταχώριση αποκαλύπτει ότι το αυτοκίνητο οδηγήθηκε από τον Franco Cortese τον Απρίλιο του 1954 στο Coppa della Toscana όπου τερμάτισε 19ος στη γενική και 2ος στην κατηγορία του. Η 500 Mondial θα συνέχιζε να αγωνίζεται σε μια σειρά άλλων αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του Mille Miglia του 1954 προτού το αυτοκίνητο αλλάξει εμφάνιση από τον Scaglietti για να τρέξει στο Grand Prix της Imola τον Ιούνιο, τερματίζοντας στην 8η θέση.

1954-Ferrari-500-Mondial-Spider-kameni-2

Η εξαιρετικά σπάνια Ferrari στην συνέχεια πέρασε από τα χέρια κι άλλων ιδιοκτητών στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Συνετρίβη και υπέστη ζημιές από φωτιά κάποια στιγμή στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Από τότε έχει μείνει σε αυτή τη κατάσταση ενώ πουλήθηκε μαζί με το δικό της κιβώτιο ταχυτήτων και τον τετρακύλινδρο Tipo 119 των 3 λίτρων.

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή Ferrari Purosangue: SUV και Ferrari, γίνεται;

Δεν είναι σαφές τι σχεδιάζει να κάνει ο νέος ιδιοκτήτης με το αυτοκίνητο. Είναι πολύ πιθανό να μείνει ως έχει και να παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι της αγωνιστικής κληρονομιάς της Ferrari. Από την άλλη, υπάρχει και η πιθανότητα της ανακατασκευής, αν και αυτή θα ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη, χρονοβόρα και φυσικά ακριβή διαδικασία που μπορεί να κοστίσει όσο και η αγορά αυτής της ταλαιπωρημένης Ferrari.

Εσείς τι θα κάνατε στην θέση του νέου ιδιοκτήτη;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...