Video-Δοκιμή Ferrari Purosangue: SUV και Ferrari, γίνεται;

Λίγα χρόνια μετά τις απόλυτες δηλώσεις ότι δεν θα υποκύψουν ποτέ στον πειρασμό, το Maranello παρουσίασε το πρώτο του SUV. Παρά τους… όρκους της Ferrari πως δεν είναι «ακόμη ένα SUV».

  • -
  • -

Μερικές φορές, η αυτοκινητοβιομηχανία επηρεάζεται από τόσο ισχυρές τάσεις που ακόμη και ορκισμένοι αρνητές μπορεί να υποκύψουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη Ferrari Purosangue, το πρώτο SUV της ιταλικής μάρκας, το οποίο προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον με την παρουσίασή του.

Λίγα χρόνια πριν, ο τότε CEO, Sergio Marchionne, ξεκαθάριζε ότι ποτέ δεν θα δούμε SUV με το σήμα του Cavallino Rampante. Να που έγινε όμως, ακόμη και αν οι υπεύθυνοι το χαρακτηρίζουν σαν “FUV”, δηλαδή “Ferrari Utility Vehicle”. Σαν να μας λένε δηλαδή ότι «ναι το φτιάξαμε, αλλά με τον δικό μας τρόπο». Το πέτυχαν; Το GOCAR το οδήγησε για να μάθει την απάντηση…

Μοναδική στο είδος της

Ανατρέχοντας στην ιστοσελίδα της Ferrari, ο χαρακτηρισμός “SUV” απουσιάζει παντελώς. Δεν θέλει με κανέναν τρόπο να συνδέσει το δικό της δημιούργημα με τον «όχλο», παρά το γεγονός ότι έφτιαξε κάτι αντίστοιχο. Φρόντισε ωστόσο, να μην υπάρχει η παραμικρή σύνδεση σε γενικότερο επίπεδο, όχι μόνο στους «τύπους». Με κεντρομήχανη αρχιτεκτονική mid-front, το ζύγισμα ακουμπά το τέλειο, στο 49:51 εμπρός-πίσω. Το σασμάν βρίσκεται πίσω, σε διάταξη transaxle, ενώ μπροστά από την καμπίνα δεσπόζει ο συγκλονιστικός, ατμοσφαιρικός V12 των 6.5 λίτρων με 725 ίππους, 716 Nm ροπή και κόφτη στις 8.250 rpm.

Δείτε ακόμη: Η αναλυτική δοκιμή της Ferrari Purosangue

O F140IA προέρχεται από την 850 Superfast, έχει περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών και αναλαμβάνει να κλείσει το στόμα όποιου τολμήσει να πει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει κοινά σημεία με τα SUV του ανταγωνισμού. Από την άλλη, ακόμη πιο «ειδικές» λύσεις χρησιμοποιήθηκαν για να διασφαλιστεί η γνήσια Ferrari οδηγική εμπειρία. Όλα αυτά μας έκαναν να σχηματίσουμε μια ξεκάθαρη άποψη. Τελικά, η δήλωση της Ferrari ότι δεν θα φτιάξει ποτέ SUV, ίσως να μην ήταν βιαστική. Ίσως εμείς να βιαστήκαμε να κρίνουμε την Purosangue σαν SUV και… αναθεωρούμε τώρα, που την οδήγήσαμε. Δείτε τη video-δοκιμή μας στην κορυφή του άρθρου!