Honda Civic Type R: Πιο αργό από το απλό στην αποφυγή ταράνδου; [Video]

Το αυτοκίνητο που διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου hot-hatch είναι περίεργο να αποδίδει χειρότερα από την απλή του έκδοση σε τεστ ευελιξίας. Τι συνέβη;

  • -
  • -

Η πιθανότητα να συναντήσουμε μια άλκη στο δρόμο είναι μάλλον μηδαμινή, αλλά το moose test είναι μια καλή μέθοδος για να δούμε πώς αντιδρά ένα αυτοκίνητο στις εντολές του οδηγού για να αποφύγει ένα φανταστικό εμπόδιο. Υπάρχει από την δεκαετία του ’70, ενώ έγινε διάσημο το 1997 χάρη στην τρομακτική επίδοση της Mercedes-Benz A-Class πρώτης γενιάς η οποία κατάφερε να τουμπάρει.

Το ισπανικό περιοδικό km77 κρατά ζωντανή την παράδοση βάζοντας όλα τα νέα μοντέλα να περάσουν την δοκιμασία. Αφού αξιολόγησαν λοιπόν το απλό Honda Civic τον Νοέμβριο του 2022, σειρά είχε τώρα η κορυφαία έκδοση Type R. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Η υψηλότερη ταχύτητα εισόδου χωρίς να ρίξει κανένα κώνο ήταν μόλις 74 km/h, που σημαίνει πως ήταν πιο αργό από το απλό Civic που είχε καταφέρει τα 77 km/h.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Honda Civic e:HEV των 184 ίππων

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το Type R έχει αναβαθμίσεις τόσο στο στήσιμο, αλλά και στα ελαστικά καθώς φορά την σπορ γόμα της Michelin, Pilot Sport 4 S. Μάλιστα το απλό υβριδικό Civic είχε επίσης υψηλότερη ταχύτητα στη μέση του ελιγμού φτάνοντας τα 68 km/h έναντι των 63 km/h του Type R. Μόνο στην ταχύτητα εξόδου κατάφερε η κορυφαία έκδοση να περάσει μπροστά με 48 km/h, έναντι των 45 km/h του απλού.

Συγκριτικά με τον ανταγωνισμό τώρα, τα νέα για το Civic Type R συνεχίζουν να μην είναι ενθαρρυντικά μιας και για το σλάλομ χρειάστηκε 23,8 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τη διαδρομή, κάτι που το έφερε στο κάτω μέρος της κατάταξης. Ήταν 0,6 δευτερόλεπτα πιο αργό από το Audi RS3 Sportback, ενώ ακόμη και η πολύ μεγαλύτερη και βαρύτερη BMW M340d xDrive Touring κατάφερε να είναι ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...