Σοκ: Έσπασε τη μπάρα στα διόδια του Λαγκαδά με 192 km/h και έβγαλε χαλάκι να προσευχηθεί

Σκηνές από ταινία θυμίζει το περιστατικό, με τον Τούρκο να σώζεται από θαύμα, να επιτίθεται σε πυροσβέστες και τελικά να καταδικάζεται.

  • -
  • -

Να και κάτι που δεν βλέπεις κάθε μέρα. Περισσότερο με σκηνή από ταινία δράσης έμοιαζε το περιστατικό με τον 31χρονο Τούρκο, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου, 19 Αυγούστου, πέρασε με 192 km/h από τον κισσέ των διοδίων του Λαγκαδά, σπάζοντας την μπάρα. Το όχημα ανατράπηκε, ενώ η μηχανή του κατέληξε 50 μέτρα πιο κάτω, προκαλώντας μάλιστα φωτιά σε ξερά χόρτα.

Ο οδηγός, ο οποίος δήλωσε πως έτρεχε επειδή του είπαν πως η κόρη του είχε χτυπήσει και έπρεπε να γυρίσει άμεσα στην Αυστρία, μην πιστεύοντας την τύχη του, βγήκε από το αυτοκίνητο και θεώρησε σωστό να βγάλει ένα χαλάκι ώστε να προσευχηθεί. Και εκεί που θα νόμιζε κανείς πώς τελείωσαν τα «κουφά», τελικά είχε και συνέχεια.

Δείτε ακόμη: Ξαφνικές αυξήσεις στα διόδια! «Δεν μας ενημέρωσαν» λέει το υπ. Μεταφορών

Όσο ο συγκεκριμένος κύριος προσευχόταν, παράλληλα, στο σημείο είχαν ήδη φτάσει πυροσβέστες για να σβήσουν την φωτιά που προκλήθηκε από το μοτέρ. Όταν στην συνέχεια θέλησαν να ελέγξουν εάν ο 31χρονος ήταν καλά στην υγεία του, εκείνος μόλις τελείωσε την προσευχή του θεώρησε ορθό… να τους πλακώσει στο ξύλο!

Αυτό συνέβη διότι όπως ισχυρίστηκε εκείνοι πάτησαν πάνω στο χαλί του, το οποίο ο ίδιος θεώρησε ασέβεια. Φυσικά στην συνέχεια συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Αυτός με την σειρά του, άσκησε στον Τούρκο οδηγό ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη κατά συρροή, απείθεια και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας, για τα οποία και βρέθηκε ένοχος.

Δείτε ακόμη: Υπερβολική ταχύτητα: Όλα τα πρόστιμα που ισχύουν στην Ελλάδα

Το αποτέλεσμα ήταν ποινή φυλάκισης 3 ετών και 10 μηνών καθώς καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Παρότι το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή του να μην ανασταλεί, η έφεση που άσκησε έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Δείτε ακόμη: Τι πρέπει να κάνω αν δω τροχαίο ατύχημα μπροστά μου;

Στην κατάθεση τους οι πυροσβέστες δήλωσαν πως δεν πάτησαν το χαλάκι. Αντιθέτως αφού βεβαιώθηκαν πως ήταν καλά στην υγεία του, περίμεναν να τελειώσει ο 31χρονος την προσευχή του. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δήλωσε πως δεν είδε ποτέ τη μπάρα των διοδίων, ενώ τελικά είπε πως δεν επιτέθηκε ο ίδιος στους πυροσβέστες αλλά πως εκείνοι χειροδίκησαν πρώτοι εναντίον του. Μάλιστα μόλις άκουσε την ποινή διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως «τρία χρόνια είναι πάρα πολλά».

Πηγή: voria.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...