Νέο video: Δοκιμάζουμε τη Ferrari 296 GTS στο Maranello

Έχει ελαττώματα που δεν έχει η κλειστή έκδοση GTB. Κι όμως, ο Μιχάλης Γεωργιάδης που την οδηγεί στην Ιταλία ισχυρίζεται ότι η Ferrari 296 GTS είναι ίσως η καλύτερη Ferrari ever. Περίεργο σκεπτικό. Δείτε το video για να καταλάβετε.

  • -
  • -

Δοκιμάσαμε τη Ferrari 296 GTS στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας στο Ιταλία. Το αυτοκίνητο που για πολλούς διεκδικεί τον τίτλο της πιο fun to drive Ferrari στην Ιστορία. Βαρύς χαρακτηρισμός, όταν από το εργοστάσιο του Maranello έχουν βγει τόσα και τόσα αριστουργήματα. Και όμως, ενώ η παράδοση είναι τόσο δυνατή, η δύναμη της εξέλιξης είναι ακόμα ισχυρότερη. Κάθε νέα μοντέλο σε βάζει στη θέση να αμφισβητήσεις την ιστορία και να σκέφτεσαι πώς στο καλό ξεπερνούν κάθε φορά τον εαυτό τους και το θεωρούμενο μέχρι εκείνη τη στιγμή ως «το τέλειο».

Αν υποθέσουμε ότι το σήμα στο καπό και οι τεχνικές προδιαγραφές αφήνουν σε κάποιο βαθμό ανεκπλήρωτη την προσδοκία γνωριμίας με το απόλυτο, αρκεί να τραβήξεις το κουμπί στην κεντρική κονσόλα, ανάμεσα στα καθίσματα, και να εξαφανίσεις αυτό μικρό κομμάτι αλουμινίου μεταξύ παρμπρίζ και roll-bar, πάνω από το κεφάλι σου.

Δείτε ακόμη: Video-Δοκιμή Ferrari Purosangue: SUV και Ferrari, γίνεται;

Έχουν κάτι ιδιαίτερο οι Ferrari Spider (ή GTS) που τις κάνει ακόμη πιο επιθυμητές από τις GTB. Μια (επιπλέον) δόση μελοδραματικού ναρκισσισμού. Μια λίγο πιο “κοιτάξτε με” γλώσσα σώματος που σου δίνει μεν το δικαίωμα να σκεφτείς ότι ίσως οι προτεραιότητές να έχουν μετατοπιστεί, ότι ίσως να θυσιάζονται οι ποιοτικές λεπτομέρειες της οδικής συμπεριφοράς χάριν εντυπωσιασμού. Αλλά και μια ακαταμάχητη γοητεία στην οποία οι περισσότεροι υποκύπτουν παρότι στη θεωρία το κλειστό αμάξωμα τεχνικά και δομικά υπερέχει. 

Πώς γίνεται οι σύγχρονες Ferrari που έχουν αναγκαστικά υιοθετήσει την υβριδική τεχνολογία να τολμούν να αμφισβητούν τα ιερά και τα όσια της μάρκας όπως η F40;

Δείτε ακόμη: Νέο video: Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 Touring

Η 296 GTS δεν είναι το ισχυρότερο ούτε το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που έχει ποτέ φτιάξει το Maranello. Αντιθέτως, είναι βαρύτερη και πιο αργή ακόμα και από την κλειστή έκδοση GTB. Τι είναι λοιπόν αυτό που την κάνει πιο απολαυστική;

Όλες οι απαντήσεις στο παραπάνω video. Δείτε το, μοιραστείτε το και σχολιάστε ελεύθερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...