Νέο video: Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 Touring

Γιορτάζουμε την 75η επέτειο της Porsche δοκιμάζοντας την 911 που εκφράζει καλύτερα από κάθε άλλο μοντέλο τη φιλοσοφία της μάρκας.

  • -
  • -

Ο θρύλος της Porsche έχει το σχήμα της 911 και τον ήχο ενός πολύστροφου ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου boxer. Δες το νέο μας video για να τα απολαύσεις σε μια δοκιμή από τον Μιχάλη Γεωργιάδη. Την δοκιμάζει στη Γερμανία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η επέτειο της θρυλικής εταιρείας.

Χωρίς τη μεγάλη πίσω αεροτομή, είναι πιο κοντά στη λογική του καθημερινού sportscar, ανέκαθεν στοιχείο της φιλοσοφίς της μάρκας. Και πιο ταιριαστή στο περιβάλλον των δημόσιων δρόμων, χωρίς όμως να χάνει την ουσία. Παραμένει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο στην ουσία του, με τους ελάχιστους απαραίτητους συμβιβασμούς ώστε να κυκλοφορεί στο δρόμο. Ένα αυτοκίνητο σκληροπυρηνικού χαρακτήρα, φτιαγμένο με τις πιο extreme λύσεις της κλασικής, «αναλογικής» μηχανολογίας. Ένα είδος αυτοκινήτου που δεν ξέρουμε καν αν θα υπάρχει στην επόμενη μεγάλη, σημαντική επέτειο της μάρκας, στα 100 χρόνια της Porsche. Για αυτό και μόνο το λόγο η δοκιμή αυτή είναι έντονα φορτισμένη συναισθηματικά. Πέρα από την σημασία του μοντέλου και το ιδιαίτερο της εμπειρίας που έχει έτσι κι αλλιώς η οδήγησης κάθε 911. Γιατί μπορεί οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη να ανακοινώνουν το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Και τα εργοστάσια έχουν αφοσιωθεί πλήρως στην ηλεκτροκίνηση. Όμως κάποια αυτοκίνητα, σκληροπυρηνικά, παλιομοδίτικα και συναρπαστικά όσο ποτέ επιστρέφουν στα όνειρά μας. Στην καλύτερη μάλιστα εκδοχή τους. Και δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.

Πατήστε εδώ για να δείτε την δοκιμή της 12κύλινδρης Ferrari Purosangue στο Μαρανέλο

Εκεί που λες «καλύτερα δεν γίνεται» η Porsche βρίσκει πάντα τον τρόπο να βελτιώνει το τέλειο, κάνοντας τις λέξεις που περιγράφουν τις σκληροπυρηνικές 911 να ακούγονται μικρές και επαναλαμβανόμενες. Αυτή λοιπόν η Touring εκδοχή της GT3, βάζει υποψηφιότητα για το τίτλο της καλύτερης 911. Και για πολλούς είναι. Αν και μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο ότι αυτό θα το ξαναγράψουμε στο μέλλον, για κάποια επόμενη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...