Omoda C5: Το κινέζικο SUV έρχεται Ελλάδα - Top σε ασφάλεια, με 1.6 Turbo 200 PS

Μια νέα μάρκα από την Κίνα, με ένα εντυπωσιακό μοντέλο υψηλών προδιαγραφών που έχει ήδη αριστεύσει στα crash test του Euro NCAP, ετοιμάζει την είσοδό της στη χώρα μας.

  • -
  • -

Τελευταία, η έλευση Κινέζων κατασκευαστών αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχει γίνει συνηθισμένο θέμα, με την Ελλάδα να ακολουθεί και τα πρώτα βήματα να έχουν γίνει ήδη. Τώρα, ακόμη μια μάρκα από την Κίνα σχεδιάζει την είσοδό της στη χώρα μας, με το όνομα Omoda. Πρόκειται για εταιρεία που ανήκει στον κολοσσό Chery, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας. Το αυτοκίνητο με το οποίο θα ξεκινήσει η εμπορική πορεία της στην Ελλάδα είναι τοOmoda C5, ένα compact SUV με μήκος 4,4 μέτρα.

Τι κινητήρες θα φοράει το Omoda C5;

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το μηχανικό σύνολο που θα το γνωρίσουμε, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι ένα turbo τετρακύλινδρο βενζίνης, με 1.6 λίτρα χωρητικότητα και απόδοση 200 ίππων με 290 Nm ροπή. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και η μετάδοση της κίνησης γίνεται είτε στους εμπρός, είτε -προαιρετικά- και στους τέσσερις τροχούς. Τα τετρακίνητα μοντέλα έχουν πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων -αντί ημιάκαμπτου άξονα- και μικρότερη απόσταση από το έδαφος, στα 180 mm (από 190 mm). Σε ορισμένες αγορές το Omoda C5 διατίθεται και με έναν turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το compact SUV έχει ήδη αξιολογηθεί από τον Euro NCAP και έχει αποσπάσει την ανώτερη διάκριση ασφάλειας των πέντε αστέρων με 87% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 68% στην προστασία πεζών και 88% στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας, επιδόσεις πολύ υψηλών προδιαγραφών που επιβεβαιώνουν τη σοβαρότητα της εταιρείας.

Δείτε ακόμη: Κινέζικη εταιρεία πήρε άριστα στο Euro NCAP

Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Omoda;

Ύστερα από επικοινωνία του GOCAR με εκπρόσωπο τηςOmoda, το πλάνο της μάρκας είναι να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2024, αν όλα κυλίσουν ομαλά. Σύμφωνα με την εταιρεία, άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπως η ιταλική και η ισπανική, μάλλον θα κινηθούν νωρίτερα από την ελληνική, με πιθανότητα να εμφανιστούν αυτοκίνητα ακόμη και μέσα στο 2023. Η Omoda βρίσκεται σε μια φάση συζητήσεων με ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες, όμως εξετάζει σημαντικά και το ενδεχόμενο των online παραγγελιών, ένα κομμάτι που τους ενδιαφέρει πολύ.  

Το compact SUV C5 θα είναι το πρώτο που θα δούμε στη χώρα μας και στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε και την υπόλοιπη γκάμα. Θα ακολουθήσουν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την εταιρεία, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε είσοδο και της μητρικής Cherry σε δεύτερη φάση. Σε κάθε περίπτωση, η έλευση νέων εταιρειών στην ελληνική αγορά μόνο θετική μπορεί να είναι, καθώς αυξάνει τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών, αλλά και τον ανταγωνισμό στις δημοφιλείς κατηγορίες, με αδιαμφισβήτητο όφελος για τον καταναλωτή. Άλλωστε, πλέον οι σοβαρές κινέζικες εταιρείες επιδεικνύουν αξιοζήλευτη τεχνολογία και επίπεδο ασφάλειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...