Euro NCAP: «Άριστα» για την κινέζικη NIO στα πιο αυστηρά crash test [video]

Τα crash tests του Euro NCAP αναθεωρήθηκαν για το 2023 και έγιναν ακόμη πιο αυστηρά. Τα πρώτα μοντέλα που πήραν τα πέντε αστέρια, είναι τα NIO ET5 και EL7 από την Κίνα…

  • -
  • -

Ο Euro NCAP, ο γνωστός ανεξάρτητος οργανισμός οδικής που μεταξύ άλλων, αξιολογεί την ασφάλεια των αυτοκινήτων που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, συχνά κάνει τα crash tests πιο απαιτητικά βάζοντας… δύσκολα στους κατασκευαστές. Ο στόχος είναι η επέκταση των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα τα οχήματα που οδηγούμε να μας προστατεύουν καλύτερα. Το 2023 είναι μια χρονιά που οι προδιαγραφές των δοκιμών ασφαλείας άλλαξαν και πάλι. Τα πρώτα αυτοκίνητα που κατάφεραν να πάρουν τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων είναι τα κινέζικα NIO ET5 και NIO EL7, με εντυπωσιακά σκορ στις επί μέρους κατηγορίες.

Είναι ασφαλή τα κινέζικα αυτοκίνητα;

Πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κίνα επενδύουν μεγάλα ποσά στις κορυφαίες τεχνολογίες. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα και αυτό αποδεικνύεται από τη NIO, μια από τις μεγάλες εταιρείες με καταγωγή από τη συγκεκριμένη χώρα. Το μεγάλο οικογενειακό ET5 και το μεγάλο SUVEL7 αρίστευσαν στις αυστηρές δοκιμές του Euro NCAP, παίρνοντας τα πέντε αστέρια.

Δείτε ακόμη: Τα SUV είναι πιο επικίνδυνα για τους ποδηλάτες

Από εκεί και πέρα, το ET5 πήρε 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 83% στην προστασία πεζών και άλλων ευάλωτων χρηστών του δρόμου, αλλά και 81% για τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το SUV EL7 είναι 93%, 85%, 80% και 79%.

Τι άλλαξε στον Euro NCAP για το 2023;

Ο ανεξάρτητος οργανισμός οδικής ασφάλειας έχει πλέον συγκεκριμένες απαιτήσεις στις προδιαγραφές του. Συγκεκριμένα, για τα συστήματα ασφαλείας, απαιτούνται συστήματα ανίχνευσης παρουσίας παιδιών ή ζώων στο πίσω κάθισμα, ειδικές προδιαγραφές για τις περιπτώσεις βύθισης ενός αυτοκινήτου στο νερό, αλλά και τεχνολογίες αλληλεπίδρασης με μοτοσυκλετιστές και άλλους ευάλωτους χρήστες του δρόμου. Πλέον, τα συστήματα Car-to-Motorcycle, Car-to-Car Crossing, Car-to-Car Head-On, Dooring και Driver State είναι απαραίτητα και αξιολογούνται ώστε το όχημα να λάβει τη μέγιστη διάκριση.

«Καθώς οι αξιολογήσεις γίνονται πιο αυστηρές, το να είσαι ανάμεσα στα πρώτα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν ίσως να είναι και τρομακτικό. Ωστόσο, η NIO ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και πέτυχε δύο αποτελέσματα πέντε αστέρων, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει η μάρκα. Οι τεχνολογίες ασφαλείας γίνονται πολύπλοκες, όμως θέλω να διαβεβαιώσω τους αγοραστές ότι ο Euro NCAP θα συνεχίσει να προβλέπει και να προσαρμόζεται στις αλλαγές. Έτσι, οι κατασκευαστές οχημάτων προκαλούνται να διασφαλίσουν ότι οι οδηγοί και οι χρήστες του δρόμου θα έχουν όσο το δυνατό πιο ασφαλή αυτοκίνητα» είπε ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...