73χρονος κλειδώθηκε μέσα σε Tesla και κατηγορεί την εταιρεία!

Ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Tesla αναγκάστηκε να μείνει για 20 λεπτά εγκλωβισμένος, καθώς κλειδώθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει για να βγει.

  • -
  • -

Για πρόβλημα στην ασφάλεια των μοντέλων που κατασκευάζει κατηγορεί την Tesla ο κάτοχος ενός αυτοκινήτου κατασκευής της αμερικανικής μάρκας, ο οποίος κλειδώθηκε μέσα στο όχημά του.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αναγκάστηκε να περιμένει 20 λεπτά μέχρι να έρθει κάποιος να του ανοίξει την πόρτα απ’ έξω, με τα πράγματα να γίνονται χειρότερα καθώς επρόκειτο για μία ζεστή ημέρα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/747f6db6dbf774c428712b0e714afc95.JPG

Γιατί ο 73χρονος κλειδώθηκε μέσα στο Tesla;

Ο 73χρονος κλειδώθηκε μέσα στο Tesla επειδή είχε αδειάσει η μπαταρία των 12 V (η κλασική μπαταρία που έχουν και όλα τα άλλα αυτοκίνητα), η οποία τροφοδοτεί με ρεύμα συστήματα όπως το κλείδωμα/ξεκλείδωμα, τα παράθυρα, τα φώτα, τους υαλοκαθαριστήρες και την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Παγιδεύτηκε Tesla σε καράβι στην Ελλάδα λόγω update; Όλη η αλήθεια για το viral post

Στα Tesla για να ανοίξει η πόρτα από μέσα υπάρχει ένα κουμπί αντί της κλασικής χειρολαβής, το οποίο λειτουργεί με ρεύμα από τη 12βολτη μπαταρία. Από τη στιγμή που η μπαταρία ήταν άδεια, αυτό το κουμπί δεν μπορούσε να λειτουργήσει, άρα η πόρτα έμεινε κλειστή.

tesla-koumpi-porta

Το σύστημα με το κουμπί είναι μια επιλογή που κάνουν αρκετοί κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια. Μερικά παραδείγματα είναι τα μοντέλα BMW iX και i7, FIAT 500e και Lexus RX.

Η λύση που θα είχε κάνει την πόρτα να ανοίξει σε δευτερόλεπτα

Φυσικά, οι κατασκευαστές, έχουν προβλέψει το ενδεχόμενο της άδειας μπαταρίας και έχουν τοποθετήσει έναν κλασικό, μηχανικό μοχλό για να ανοίξει η πόρτα, ο οποίος συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος. Αυτό ακριβώς ισχύει και στα Tesla, με έναν αρκετά μεγάλο μοχλό να βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά, στην πόρτα.

tesla-moxlos-porta

Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στο manual του αυτοκινήτου, όμως φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης δεν το είχε διαβάσει, ούτε είχε φροντίσει να ενημερωθεί τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οπότε έμεινε κλειδωμένος, ενώ η λύση ήταν μερικά εκατοστά μακριά.

Το μόνο επιπλέον μέτρο που θα μπορούσε να κάνει μια αυτοκινητοβιομηχανία για αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον, είναι να περιγράφει τη διαδικασία στην οθόνη, αλλά δεδομένης της πολυπλοκότητας των σύγχρονων οχημάτων, ανεξαρτήτως καυσίμου, όταν αγοράζουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο, καλό είναι να διαβάζουμε το manual.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...