Volkswagen: Ετοιμάζει νέα ηλεκτρικά σε... παλιά κινέζικη πλατφόρμα

Η Volkswagen και η κινεζική μάρκα Xpeng προχώρησαν σε συμφωνία για ανταλλαγή τεχνολογίας μεταξύ τους και παραγωγή νέων μοντέλων αυτοκινήτων με μπαταρία.

  • -
  • -

Η Volkswagen και η Xpeng έφεραν αναταράξεις στον κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, με μία πρωτοποριακή στρατηγική συνεργασία μεταξύ τους. Η συνεργασία θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα G9 "Edward" της Xpeng, μια κίνηση που θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις και την κερδοφορία της Xpeng.

Ξεφεύγοντας από τον κανόνα, η Xpeng θα αποκτά πλέον έσοδα από υπηρεσίες τεχνολογίας από τη Volkswagen, αντί να πληρώνει για αδειοδότηση. Αυτό αποτελεί τεράστια διαφοροποίηση από όσα γίνονταν μέχρι τώρα, καθώς ο κανόνας ήθελε τις κινεζικές εταιρείες να παίρνουν τεχνολογία από τις «δυτικές», πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e0f51f39a28be4e76d5ecb3f707b4835.jpg

Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει η Volkswagen και οι αντιδράσεις

Η πλατφόρμα Edward δεν είναι η πιο πρόσφατη από αυτές που χρησιμοποιεί η Xpeng, οπότε θεωρείται παλαιότερη. Εν τούτοις, είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί από τα κοινά projects μεταξύ των δύο εταιρειών, ενισχύοντας δυνητικά τις πωλήσεις των μοντέλων που έχουν κατασκευαστεί σε αυτήν. Το κόστος παραγωγής της Xpeng αναμένεται επίσης να μειωθεί, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τους καταναλωτές.

Δείτε ακόμα: Volkswagen ID. 2all: Ηλεκτρικό με τιμή 25.000 € [video]

Ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί πλήγμα για την κυριαρχία της Volkswagen στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η Deutsche Bank το επικροτεί ως μια έξυπνη κίνηση για την κάλυψη του κενού στην μεσαία κατηγορία των οχημάτων με μπαταρία. Το όραμα του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen, Oliver Blume, να εξερευνήσει ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες αποδεικνύει τη δέσμευση για καινοτομία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/2b711ce5580175691c202f81b8dbfe9b.jpg

Τι μοντέλα θα φτιάξουν Volkwagen και Xpeng;

Η συνεργασία θα γεννήσει δύο νέα μεσαία ηλεκτροκίνητα μοντέλα με μπαταρία που θα βασίζονται στην πλατφόρμα G9 της Xpeng, θα φέρουν την επωνυμία VW και θα πωλούνται αποκλειστικά στην Κίνα. Με τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας να κάνουν την εμφάνισή τους το 2026, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί επένδυση και στρατηγική κίνηση για την περαιτέρω διείσδυση στην κινεζική αγορά.

Πέρα από τις επιχειρήσεις, τέτοιες συνεργασίες ενισχύουν τη δέσμευση για ένα πιο πράσινο μέλλον και ευθυγραμμίζονται με τους παγκόσμιους στόχους βιωσιμότητας. Καθώς ο πλανήτης είναι αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή, αυτές οι προσπάθειες θα οδηγήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προς ένα πιο βιώσιμο αύριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...