Tesla: Ποιοι θα συνεχίσουν να φορτίζουν δωρεάν στους Superchargers;

Η Tesla ξεκίνησε να χρεώνει για την φόρτιση στους Superchargers και στην Ελλάδα, όμως κάποιοι θα συνεχίσουν να φορτίζουν δωρεάν.

  • -
  • -

Περισσότερο από δύο χρόνια μετά την εγκατάσταση των πρώτων Superchargers στην Ελλάδα, η Tesla ξεκίνησε να χρεώνει την φόρτιση στους ιδιόκτητους σταθμούς της, όμως κάποιοι θα συνεχίσουν να φορτίζουν δωρεάν. Ποιοι θα είναι αυτοί, πώς θα το κάνουν και για πόσο διάστημα;

Οι πρώτοι φορτιστές της Tesla, οι Superchargers στο Golden Hall, άνοιξαν τον Φεβρουάριο του 2021. Από τότε ακολούθησαν εκείνοι στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου, στο ΣΕΑ Αταλάντης και στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet στη Λάρισα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7c1e8ef1166f69e3bfbc65dc6a9fc15b.jpg

Όλο αυτό το διάστημα η φόρτιση για όλους ανεξαιρέτως τους κατόχους αυτοκινήτων της Tesla ήταν χωρίς χρέωση, άσχετα από το πόσο συχνά ή όχι χρησιμοποιούσε κάποιος τους Superchargers.

Ξεκίνησε η χρέωση από την Tesla – Ποιοι εξαιρούνται για πάντα

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 23 Ιουλίου, αυτό άλλαξε και πλέον όποιος κάτοχος μοντέλου της Tesla πάει να φορτίσει σε έναν από τους διαθέσιμους Superchargers, θα χρεωθεί. Ωστόσο, σε αυτό το νέο καθεστώς υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d56a867a6dc4a3c8a59c035598708006.jpg

Η πρώτη εξαίρεση αφορά εκείνους που έχουν αγοράσει κάποιο μοντέλο το οποίο προσφερόταν με δωρεάν φόρτιση για πάντα. Τα πρώτα χρόνια και περίπου μέχρι το 2016-2017 (σε μικρότερη συχνότητα αυτό συνεχίστηκε και αργότερα), η Tesla πουλούσε ορισμένα Model S και Model X με το λεγόμενο Free Supercharging. Δηλαδή όποιος αγόραζε τότε ένα από αυτά τα αυτοκίνητα, ήταν εξασφαλισμένος ότι θα έχει για πάντα δωρεάν και απεριόριστη φόρτιση σε όλους τους Superchargers της εταιρείας.

Δείτε ακόμα: Καινούργιο Tesla Model 3 με 18.500 ευρώ! Πού γίνεται αυτό το… θαύμα;

Μοντέλα με Free Supercharging δεν πουλήθηκαν ποτέ επίσημα στη χώρα μας, οπότε πρόκειται για αυτοκίνητα τα οποία έχουν εισαχθεί ιδιωτικά ή έχουν αγοραστεί ως μεταχειρισμένα από το εξωτερικό. Προϋπόθεση για να συνεχίσει να ισχύει η δωρεάν φόρτιση είναι να μην αλλάξει ο λογαριασμός με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το αυτοκίνητο στο App της Tesla. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να μεταβιβαστεί, όμως ο πωλητής θα πρέπει να παραχωρήσει τους κωδικούς στον αγοραστή, ειδάλλως, θα σταματήσει να υφίσταται η δωρεάν φόρτιση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a298c8e5e04d02cd93af3dda2e0199fe.jpg

Ποιοι εξαιρούνται για λίγο καιρό ακόμα

Η δεύτερη περίπτωση είναι εκείνοι που έχουν λάβει δωρεάν κάποια χιλιόμετρα φόρτισης με την αγορά του αυτοκινήτου. Πολλές φορές, ειδικά προς το κλείσιμο κάποιου τριμήνου, η Tesla αντί να ρίξει την τιμή των μοντέλων της, τα προσφέρει με κάποια χιλιόμετρα δωρεάν φόρτισης (συνήθως 10.000 km).

Αυτό σημαίνει ότι ο αγοραστής χρησιμοποιεί δωρεάν τους Superchargers, μέχρι να συμπληρωθεί αυτό το όριο χιλιομέτρων. Όσοι είχαν αγοράσει μοντέλο της Tesla με αυτή την προσφορά στην Ελλάδα, μέχρι τώρα δεν είχαν δει κάποια διαφορά στην καθημερινότητά τους, καθώς η φόρτιση ήταν ούτως ή άλλως δωρεάν. Ωστόσο, τα δωρεάν km που δικαιούνται δεν έχουν χαθεί, αλλά θα αρχίσουν να μετράνε από εδώ και πέρα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/06aa59adb017231ed80b9fab0031fe96.jpg

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για όσους έχουν κερδίσει δωρεάν χιλιόμετρα μέσω του referral program. Ουσιαστικά η εταιρεία επιβραβεύει με δωρεάν φόρτιση για κάποια km έναν κάτοχο μοντέλου της, σε περίπτωση που κάποιος γνωστό/συγγενής/φίλος αγοράσει ένα Tesla. Με αυτόν τον τρόπο κάνει εκείνους που έχουν ήδη αγοράσει αυτοκίνητά της, να θέλουν να πείσουν κι άλλους να πράξουν το ίδιο.

Δείτε αναλυτικά τις τιμές χρέωσης σε όλους τους Tesla Superchargers της Ελλάδας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...