Καινούργιο Tesla Model 3 με 18.500 ευρώ! Πού γίνεται αυτό το… θαύμα;

Στην Ελλάδα το πιο προσιτό μοντέλο της Tesla ξεκινά από τα 33.990 € με την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, όμως υπάρχει ένα μέρος στο οποίο κοστίζει σχεδόν με τα μισά!

  • -
  • -

Όσοι σκέφτονται να αγοράσουν ένα Tesla Model 3 σε ορισμένες περιοχές της Καλιφόρνια, ίσως βρεθούν προ ευχάριστης έκπληξης. Κι αυτό γιατι η αρχική τιμή του Model 3 Standard Range, του βασικού μοντέλου της εταιρείας με αυτονομία 491 km και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,8", ξεκινά από 40.240 δολάρια, όμως χάρη σε έναν συνδυασμό φορολογικών κινήτρων, η τιμή μπορεί να μειωθεί σε λιγότερα από τα μισά.

Για αρχή, το βασικό Model 3 μπορεί να αγοραστεί για 37.830 δολάρια από συγκεκριμένα links και μέσω του ιστότοπου WaitingForTesla. Αλλά η πραγματική εξοικονόμηση προέρχεται από τα φορολογικά κίνητρα και τις κρατικές επιδοτήσεις. Το ένα αφορά την επιδότηση που προσφέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και φτάνει τα 7.500 δολάρια, ενώ το άλλο προέρχεται από το πρόγραμμα Clean Vehicle Rebate Project (CVRP) της Καλιφόρνιας, με την επιδότηση να είναι και σε αυτή την περίπτωση 7.500 δολάρια. Έτσι, η τιμή πέφτει στα 22.830 δολάρια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/42d3fe2cb5edd60aa8ed03a27ba46881.jpg

Ποιοι μπορούν να πάρουν αυτές τις επιδοτήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι επιλέξιμοι για αυτά τα φορολογικά κίνητρα. Η ομοσπονδιακή επιδότηση ισχύει για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, το Μεξικό ή τον Καναδά και πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τις μπαταρίες. Επιπλέον, τα εισοδηματικά κλιμάκια παίζουν ρόλο στον καθορισμό της επιλεξιμότητας.

Δείτε ακόμα: Έκτακτο: Ένεση εκατομμυρίων στο Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Για να δικαιούται κάποιος το CVRP, πρέπει να έχει έδρα στην Καλιφόρνια ή να έχει επιχείρηση εκεί. Ισχύουν επίσης συγκεκριμένες προϋποθέσεις επιλεξιμότητας με βάση το εισόδημα. Τα υψηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια μπορούν να λάβουν έκπτωση 2.000 δολαρίων, ενώ μόνο τα άτομα με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα θα λάβουν την αυξημένη έκπτωση των 7.500 δολαρίων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/25e11fcb9afafac42cb2562cd825774e.jpg

Πώς πέφτει η τιμή του Tesla Model 3 στα 18.500 ευρώ;

Οι κάτοικοι της κοιλάδας San Joaquin είναι ακόμη πιο τυχεροί, καθώς μπορούν να λάβουν επιπλέον επιδότηση 3.000 δολαρίων από την τοπική Αρχή ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την επιλογή ενός οχήματος μηδενικών εκπομπών. Όταν συνδυάζονται όλα αυτά τα κίνητρα, η πραγματική τιμή του Tesla Model 3 μπορεί να είναι μόλις 19.830 δολάρια, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σήμερα σε... 18.575 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιδοτήσεις αυτές δεν αφορούν αποκλειστικά το Model 3. Ισχύουν και για πολλά άλλα ηλεκτρικά οχήματα, όπως Ford Mustang Mach-E, Chevrolet Bolt EV και Ford F-150 Lightning, μεταξύ άλλων.

Ακόμα και αν κάποιος δεν κατοικεί στην κοιλάδα San Joaquin, η ομοσπονδιακή επιδότηση και το CVRP είναι διαθέσιμα κατά την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου (το CVRP μόνο για όσους μένουν στην Καλιφόρνια). Διάφορες άλλες πολιτείες των ΗΠΑ προσφέρουν κι αυτές επιδοτήσεις με τη σειρά τους, με το Κολοράντο να πρωτοπορεί προσφέροντας την πιο γενναιόδωρη φορολογική πίστωση στη χώρα, ύψους 5.000 δολαρίων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...