Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου: 5 Tips για να γίνεται απλά και εύκολα

Υπάρχουν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να γλιτώσεις χρόνο, ταλαιπωρία και χρήματα, κάθε φορά που φορτίζεις το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σου εκτός σπιτιού. Εδώ θα τους ανακαλύψεις!

  • -
  • -

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνδυάζουν τις κορυφαίες επιδόσεις με την ευκολία χρήσης και τη μεγάλη αυτονομία. Όσο μεγάλη κι αν είναι η αυτονομία, όμως, έρχεται η στιγμή που το αυτοκίνητο θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιον φορτιστή, έτσι ώστε να γεμίσει ξανά τις μπαταρίες του και να συνεχίσει να κινείται.

Για να γίνει η διαδικασία της φόρτισης πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο απλή, υπάρχουν μερικά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Με αυτά, η φόρτιση του αυτοκινήτου γίνεται εύκολα και γρήγορα, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στο ταξίδι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/da46524751dafc53169c195ee9bd10cd.jpg

  1. Όταν ταξιδεύουμε, πρέπει να επιλέξουμε να φορτίσουμε σε ταχυφορτιστή DC με όσο γίνεται περισσότερη ισχύ. Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητό μας θα πετύχει την μέγιστη ισχύ φόρτισης που μπορεί, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία πιο σύντομη. Σήμερα, οι ισχυρότεροι ταχυφορτιστές στην Ελλάδα ανήκουν στο δίκτυο της ΔΕΗ Blue, και μπορούν να πετύχουν ισχύ μέχρι και 300 kW.
  2. Ιδανικά πρέπει να ξεκινάμε τη φόρτιση σε ταχυφορτιστή όταν το ποσοστό της μπαταρίας είναι κάτω από 20%. Με αυτόν τον τρόπο, η ταχύτητα φόρτισης θα είναι βέλτιστη. Αντίστοιχα, η αποσύνδεση από τον ταχυφορτιστή είναι καλό να γίνεται όταν το ποσοστό της μπαταρίας φτάσει στο 80%, καθώς από εκεί και πάνω η ταχύτητα φόρτισης πέφτει σημαντικά, οπότε απαιτείται δυσανάλογα πολύς χρόνος για μικρό κέρδος σε ενέργεια.
  3. Αν το αυτοκίνητό μας έχει τη δυνατότητα, πριν τη φόρτιση φροντίζουμε να έχουμε κάνει προετοιμασία της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο θα φέρει την μπαταρία στη βέλτιστη θερμοκρασία, έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί ρεύμα με όσο γίνεται περισσότερη ισχύ, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για τον ανεφοδιασμό.
  4. Φορτίζουμε σε «νεκρούς» χρόνους. Ο καλύτερος τρόπος για να είναι φορτισμένο το αυτοκίνητό μας χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε ούτε δευτερόλεπτο, είναι να το φορτίζουμε ενώ κάνουμε κάτι άλλο. Για παράδειγμα, την ώρα που ψωνίζουμε σε κάποιο εμπορικό κέντρο ή super market. Η ΔΕΗ Blue έχει εγκαταστήσει ένα πολύ μεγάλο δίκτυο φορτιστών στις μεγαλύτερες αλυσίδες super market στην Ελλάδα. Έτσι, όταν βγαίνουμε για ψώνια, το πιθανότερο είναι ότι κάπου κοντά μας βρίσκεται ένας φορτιστής, στον οποίο μπορούμε να συνδέσουμε το αυτοκίνητό μας και να μην αφήσουμε αυτό τον χρόνο να πάει χαμένος.
  5. Κάνουμε κράτηση στον φορτιστή που θέλουμε! Είναι η πιο σίγουρη λύση, για να τον βρούμε ελεύθερο όταν φτάσουμε. Η ΔΕΗ Blue προσφέρει τη δυνατότητα κράτησης κάποιου φορτιστή, για χρονικό διάστημα μέχρι και 30 λεπτά πριν από την ώρα άφιξης. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι φτάνοντας στον φορτιστή δεν θα βρούμε κάποιο άλλο αυτοκίνητο να φορτίζει εκεί.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a31b5c898c8aa7f4a3c1e1b05c674aa3.jpg

Εύκολο app, επιπλέον δυνατότητες και χαμηλό κόστος

Η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται πιο εύκολα με τη χρήση ενός application για το κινητό. Ειδικά όταν το app είναι κορυφαίο, εύχρηστο και έχει πολλές δυνατότητες όπως αυτό της ΔΕΗ Blue.

Η εφαρμογή της ΔΕΗ Blue προσφέρει εύκολη αναζήτηση με βάση την ταχύτητα του φορτιστή, αλλά και αυτόματη ταξινόμηση των φορτιστών με βάση την απόσταση από το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης του αυτοκινήτου με το app, προκειμένου να βλέπει ο χρήστης στατιστικά όπως ταχύτητα φόρτισης, ποσοστό, αυτονομία και πόσες kWh έχουν καταναλωθεί, χωρίς να πρέπει να ανατρέξει στο app του αυτοκινήτου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d29c326e4d0ef99ca1d14013da6bf5b2.jpg

Φυσικά, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στην εμπειρία της φόρτισης είναι το κόστος, με την ΔΕΗ Blue να αναδεικνύεται σε κορυφαία πρόταση και σε αυτό τον τομέα, αφού για τα εγγεγραμένα μέλη της προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα για χρήση φοορτιστή AC, μεταξύ όλων των μεγάλων δικτύων φόρτισης.

Ανακαλύψτε κι εσείς τον κόσμο της εύκολης φόρτισης. Τον κόσμο της ΔΕΗ Blue!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...