Opel: Τα SUV και τα crossover της στην Ελλάδα

Η Opel έχει μια επιτυχημένη γκάμα υπερυψωμένων μοντέλων, τόσο σε καθαρόαιμες SUV, όσο και σε crossover επιλογές. Ας τα γνωρίσουμε αναλυτικά!

  • -
  • -

Η νέα εποχή που διανύει η Opel, μετά την είσοδό της στον όμιλο Stellantis, έχει φέρει μια δυναμική πνοή στην γκάμα των μοντέλων της. Πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα SUV και τα crossover που συναντάει κανείς στον κατάλογό της, διευρύνοντας σημαντικά το πελατολόγιο της μάρκας, σε κατηγορίες που γνωρίζουν διαρκώς ανάπτυξη. Με αποδοτικούς κινητήρες, σύγχρονες τεχνολογίες, πολλές διαφορετικές εκδόσεις και χαρακτηριστική σχεδίαση, δεν είναι τυχαίο που καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν στις πωλήσεις.

Να αναφέρουμε ότι η Opel εκτός από τους δημοφιλείς κινητήρες βενζίνης, παραμένει μια από τις λίγες εταιρείες με πολλές diesel επιλογές για τους οδηγούς που καλύπτουν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα σε ετήσια βάση, ενώ προσφέρει και ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αξιοσημείωτη αποδοτικότητα. Εκείνοι που ζητούν τα καλύτερα των δύο κόσμων, θα βρουν τις… απαντήσεις τους στις Plug-In Hybrid επιλογές. Πρακτικά, μιλάμε για μια γκάμα χωρίς κενά, έχοντας τουλάχιστον μια πρόταση για κάθε ανάγκη. Ποια είναι τα SUV της Opel στην Ελλάδα;

Opel Crossland

Το Opel Crossland ανανεώθηκε πρόσφατα, κερδίζοντας σημαντικά σε εμφάνιση, αφού έγινε ένα γενικότερο update που το εκσυγχρόνισε σε όλους τους τομείς. Η καμπίνα του προσφέρει πολύ καλούς χώρους για τους εμπρός, αλλά και τους πίσω επιβάτες, δίχως να υστερεί ούτε στο κομμάτι του χώρου αποσκευών. Το γερμανικό μοντέλο διατίθεται σε πλειάδα επιλογών κινητήρων και μετάδοσης, με την αρχή να γίνεται από τον τρικύλινδρο turbo 1.2 λίτρων με 110 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Το εν λόγω μοτέρ προσφέρεται και σε ισχυρότερη παραλλαγή με 130 ίππους, έχοντας ως στάνταρ ένα αυτόματο εξάρι σασμάν για μέγιστη άνεση οδήγησης. Τέλος, ο τετρακύλινδρος diesel των 1.5 λίτρων αποδίδει 110 ίππους, συνδυάζεται μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο και εγγυάται κορυφαίο επίπεδο οικονομίας καυσίμου. Οι τιμές ξεκινούν από τις 22.400 € για το 1.200άρι Opel Crossland των 110 ίππων. Η τιμή εκκίνησης των αυτόματων εκδοχών είναι στις 24.950 €, ενώ οι diesel επιλογές έχουν αρχικό σκαλοπάτι τις 25.800 €. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο και όλες τις εκδόσεις.

Opel Mokka

Το όνομα Mokka παίζει εδώ και πολλά χρόνια στην γκάμα της Opel, ακόμη και πριν την εποχή του ομίλου Stellantis. Στη νεότερη γενιά του όμως απέκτησε πιο νεανικό χαρακτήρα από ποτέ, με άκρως μοντέρνα στόχευση και lifestyle χαρακτηριστικά. Στο κομμάτι της σχεδίασης είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο, ενώ οι συμπαγείς διαστάσεις του το καθιστούν ένα πολύ ευέλικτο, αστικό crossover με κορυφαίες τεχνολογίες. Η γκάμα κινητήρων βενζίνης απαρτίζεται αποκλειστικά από τον τρικύλινδρο turbo 1.200άρη.

Διατίθεται με 100, 130 ή 136 ίππους, προσφέροντας διαφορετικές επιλογές κιβωτίων. Στην πρώτη και την τρίτη περίπτωση έχουμε αποκλειστικά χειροκίνητο εξάρι, ενώ στη δεύτερη, συναντάμε ένα αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων. Επίσης, προσφέρεται ο τετρακύλινδρος diesel 1.5 των 110 ίππων, αλλά και το ηλεκτρικό Opel Mokka-e των 136 ίππων. Οι τιμές αρχίζουν από τις 25.300 € για τις απλές εκδοχές του Mokka και φτάνουν έως τις 41.000 € για το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka-e. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, υπολογίστε το όφελος των 8.000 € από το πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο και όλες τις εκδόσεις.

Opel Grandland

Το Opel Grandland το γνωρίσαμε αρχικά με ένα επιπλέον “X” στο όνομά του, το οποίο… αποχώρησε μετά την ανανέωση που δέχτηκε. Πρόκειται για το οικογενειακό C-SUV της Opel, με πολύ καλούς χώρους και αξιοσημείωτα ασφαλή οδική συμπεριφορά. Στον κατάλογο υπάρχει σε έκδοση με τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 1.2 λίτρων με 130 ίππους απόδοση, ενώ προαιρετικά, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων για ακόμη περισσότερη άνεση.

Οι οπαδοί του diesel θα βρουν τον γνωστό τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λίτρων με 130 ίππους απόδοση στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η Plug-In Hybrid έκδοση που περιλαμβάνει έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, δημιουργώντας τη συνδυαστική απόδοση των 225 ίππων.

Δείτε ακόμη: Hyundai - Όλες οι τιμές των μοντέλων της στην Ελλάδα

Οι τιμές ξεκινούν από τις 31.900 € για το χειροκίνητο μοντέλο βενζίνης των 130 ίππων, ανεβαίνουν στις 34.900 € για τις εκδόσεις με αυτόματο σασμάν και καταλήγουν στις 37.900 € για το diesel, το οποίο φέρει ως στάνταρ το αυτόματο οκτάρι κιβώτιο. Οι PHEV εκδόσεις κοστολογούνται από 47.900 €. Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο και όλες τις εκδόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...