XEV YoYo: Ποια θα είναι η τιμή του στην Ελλάδα;

Το XEV YoYo σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Μετά την ανακοίνωση των πρώτων ευρωπαϊκών τιμών, τολμάμε μία εκτίμηση για το κόστος που θα έχει στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Το XEV ΥοΥο καταγράφει αυξημένο ενδιαφέρον καθώς, το κοινό αρχίζει να βλέπει διαφορετικά τα μικρά αυτοκίνητα που προορίζονται για την πόλη, ειδικά εκείνα που είναι κάπως μεγαλύτερα και μπορούν να ικανοποιήσουν πολλαπλές ανάγκες ταυτόχρονα. Και μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της επίσημης αντιπροσώπευσής του στην Ελλάδα, αναμένεται να απασχολήσει σύντομα και το εγχώριο κοινό.

Το XEV YoYo θυμίζει πολύ το Smart Fortwo πρώτης γενιάς τόσο οπτικά, όσο και σε διαστάσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο που έρχεται να καλύψει ακριβώς το ίδιο κοινό που είχε αγοράσει την πρώτη και τη δεύτερη γενιά του Fortwo. Δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν ένα μικρό όχημα για να μετακινούνται κάθε μέρα μέσα στην πόλη με ασφάλεια και άνεση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8b16c0a17d9c66084b7c4bf47c74012f.jpg

Η πρώτη χώρα στην οποία ανακοινώθηκε η τιμή του XEV YoYo είναι η Ιταλία, δηλαδή εκείνη στην οποία γίνεται η σχεδίαση του αυτοκινήτου - η παραγωγή του γίνεται στην Κίνα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το XEV YoYo θα ξεκινάει στη γειτονική χώρα από 16.990 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτό το ποσό οι όποιες κρατικές επιδοτήσεις και τα όποια κίνητρα υπέρ της ηλεκτροκίνησης.

Δείτε ακόμα: Το XEV Yoyo έρχεται στην Ελλάδα

Για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε πόσο θα κοστίζει στην Ελλάδα, θα πρέπει να δούμε ένα microcar που διατίθεται και στις δύο χώρες. Εν προκειμένω, το Citroen Ami. Η χαμηλότερη τιμή διάθεσης του Citroen Ami στην Ελλάδα είναι τα 10.600 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι, με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, μπορεί κάποιος να το αποκτήσει με 7.600 ευρώ. Η τιμή του Ami στην Ιταλία, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν επιδοτήσεις είναι 7.990 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή που αναγράφεται στον τιμοκατάλογο στην Ελλάδα είναι σχεδόν 33% μεγαλύτερη.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5419b100e0582bb6009895ee7f1b0846.jpg

Αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο ποσοστό αύξησης και στο XEV YoYo, η τιμή στην οποία καταλήγουμε φτάνει σχεδόν τα 22.600 ευρώ, δηλαδή 19.600 € με την επιδότηση. Ωστόσο, εάν η ελληνική αντιπροσωπεία καταφέρει να κρατήσει την αρχική τιμή κοντά στο επίπεδο της Ιταλίας, το τελικό κόστος μετά την επιδότηση θα πέφτει στο επίπεδο των 14-15.000 €, δηλαδή σε τιμή αντίστοιχη με εκείνη των φτηνότερων... κανονικών αυτοκινήτων σήμερα. Όχι άσχημα για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα διευκολύνει πολύ όσους κινούνται καθημερινά στην πόλη, χωρίς να κουβαλά τους περιορισμούς του Ami.

Μένει να δούμε σε τι τιμή θα διατεθεί τελικά το XEV YoYo, όταν θα ανακοινωθούν επίσημα οι τιμές του στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...