XEV Yoyo: Το προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης ήρθε στην Ελλάδα

Έχοντας πολύ μικρές διαστάσεις, αυτονομία 150 χιλιόμετρα και πλούσιο εξοπλισμό, το νέο XEV Yoyo έρχεται στη χώρα μας μέσω της εταιρείας Σπανός ΑΕ.

  • -
  • -

Τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σύντομα θα αρχίσουν να είναι πιο δημοφιλή στα μεγάλα αστικά κέντρα, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις τους και το σχεδόν μηδενικό κόστος μετακίνησης. Το XEV Yoyo έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τη νεανική του σχεδίαση και τις υψηλές προδιαγραφές του. Τώρα, ετοιμαζόμαστε να το υποδεχτούμε στην Ελλάδα, από την εταιρεία Σπανός ΑΕ! Μάλιστα, οι επισκέπτες του Fashion Week που διοργανώνεται στο Ellinikon Experience Park από τις 8 έως 12 Ιουνίου, θα έχουν τη δυνατότητα να το δουν από κοντά.  

Τι είναι το XEV Yoyo;

Με μήκος 2,5 μέτρα και μικρό κύκλο στροφής (μόλις 8 μέτρα) το XEV Yoyo είναι ένα ιδανικό μέσο μετακίνησης για την πόλη. Κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και φορτίζει από μια τυπική πρίζα σπιτιού μέσα σε 4 ώρες (από 30% στο 100%). Το αυτοκίνητο υποστηρίζει και την τακτική αλλαγής της άδειας μπαταρίας με φορτισμένης, αν δημιουργηθούν τέτοιες υποδομές στη χώρα μας. Όλο αυτό κρατάει μόλις 5 λεπτά και ο οδηγός του XEV Yoyo είναι έτοιμος να συνεχίσει, χωρίς αναμονή φόρτισης!

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, χάρη στον οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 80 km/h και να κινηθεί σε κάθε αστικό δρόμο, από μικρές συνοικιακές οδούς έως κεντρικές λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας. Η μπαταρία των 10,4 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 150 χιλιομέτρων, ένα νούμερο ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τις καθημερινές μετακινήσεις μας στην πόλη. Σημειώστε, ότι το XEV Yoyo διαθέτει… όλα τα κομφόρ, έως και τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση!

Τι εξοπλισμό έχει το XEV Yoyo;

Αν και τυπικά, δεν θεωρείται αυτοκίνητο, το microcar της XEV αποσπά κορυφαία βαθμολογία στην ασφάλεια και τον εξοπλισμό που προσφέρει. Συγκεκριμένα, συνοδεύεται από σύστημα πέδησης με τέσσερα δισκόφρενα και ABS, ενώ διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο με ενισχυμένο κλωβό ασφαλείας που προστατεύει από μετωπικές και πλάγιες συγκρούσεις. Επιπλέον, διατίθεται υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist) και ζώνες ασφαλείας με προειδοποίηση πρόσδεσης.

Δείτε ακόμη: FIAT Topolino - Ξανά στους δρόμους το αυτοκίνητο του Μίκυ Μάους

Στο κομμάτι της άνεσης έχουμε Air Condition, ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 7 ιντσών, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλιοροφή, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, Bluetooth, τρεις θύρες USB, εφαρμογή για το κινητό με δυνατότητα ελέγχου λειτουργιών και προαιρετικά, τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και οθόνη αφής 10 ιντσών με λειτουργία mirror screen. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ εννέα εξωτερικών χρωμάτων, αλλά και ζαντών αλουμινίου.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...