Όμορφη ή άσχημη: Θα αγόραζες αυτήν τη BMW;

Ύστερα από αρκετά μοντέλα που προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα στο κομμάτι της σχεδίασης, η BMW παρουσιάζει ένα εκπληκτικό σπορ κουπέ.

  • -
  • -

Τα τελευταία χρόνια, οι σχεδιαστικές επιλογές της BMW δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζει κορυφαία μοντέλα, ξέφυγαν σημαντικά από τα παραδοσιακά σχεδιαστικά πρότυπα της μάρκας. Το νέο Concept Touring Coupe, όμως, είναι η απόδειξη ότι η γερμανική φίρμα έχει ακόμα τη δυνατότητα να συγκεντρώνει τα φώτα επάνω της, καθώς ξεχωρίζει για την πανέμορφη σχεδίαση από όλες τις γωνίες!

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε η έτσι κι αλλιώς κούκλα Z4. Αν και οι αναλογίες φανερώνουν ένα coupe μοντέλο, οι σχεδιαστές έδωσαν και έναν shooting brake χαρακτήρα, παραπέμποντας απευθείας στην BMW Z3 M Coupe! Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, είναι μια one-off δημιουργία. Φυσικά, τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη, ούτε καν το δερμάτινο σετ αποσκευών που συνοδεύουν το μοντέλο…

Προσοχή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το πολυτελές, high tech περιβάλλον και η ποιότητα. Οι κορυφαίες δερμάτινες επενδύσεις προέρχονται από τον Ιταλό κατασκευαστή Poltrona Frau, ενώ το σετ αποσκευών επιμελήθηκε η ιταλική εταιρεία Schendoni, η οποία ειδικεύεται στις custom made δερμάτινες δημιουργίες με έδρα τη Modena. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της BMW Concept Touring Coupé καθορίζεται από τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του cockpit - σήμα κατατεθέν της μάρκας - με μέγιστη προσοχή στην επιλογή υλικών, στους χρωματικούς συνδυασμούς και την ποιότητα κατασκευής.

Η αποκλειστική διχρωμία των δερμάτινων επενδύσεων που δημιούργησε ο ιταλικός οίκος Poltrona Frau χωρίζει το εσωτερικό οριζόντια σε δύο χρωματικές ζώνες: Επάνω, ένας σκούρος καφετί τόνος βοηθά στη συγκέντρωση κατά την οδήγηση και κάτω, το light saddle brown προσδίδει μία αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στην καμπίνα. Οι ακριβείς διατρήσεις, καθώς και οι πλεκτοί δερμάτινοι ιμάντες για τα καλύμματα των καθισμάτων και τη συρόμενη μπάρα, αναδεικνύουν την χειροποίητη ποιότητα του εσωτερικού, το οποίο συνδυάζει κορυφαία παραδοσιακή τεχνοτροπία με σύγχρονες αρχές σχεδίασης.

Μια BMW με διαχρονική ομορφιά

«Η BMW Concept Touring Coupé τιμά τη Γνήσια Οδηγική Απόλαυση», λέει χαρακτηριστικά ο Domagoj Dukec, επικεφαλής της BMW Design. «Ένα άκρως συναισθηματικό όχημα όπως αυτό δείχνει ότι το πάθος για όλα όσα συμβάλλουν στην οδηγική απόλαυση είναι ουσιαστικό εδώ και αιώνες και θα είναι και στο μέλλον», προσθέτει.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της BMW Concept Touring Coupé στην Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023 τοποθετεί το όχημα σε ένα ιστορικό πλαίσιο. Περιβαλλόμενο από κλασικά οχήματα της ιστορίας της αυτοκίνησης που φέρνουν χαρά στους ιδιοκτήτες και απλούς παρατηρητές εδώ και δεκαετίες, αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο Cernobbio της Ιταλίας, ως φόρος τιμής στη διαχρονική γοητεία του αυτοκινήτου.

Η χειροποίητη, μοναδική στο είδος της BMW Concept Touring Coupé συνδυάζει ένα παραδοσιακό αμάξωμα με τεχνολογία αυθεντικού σπορ αυτοκινήτου της σύγχρονης εποχής. Οι αναλογίες και το όνομά της θυμίζουν την BMW 328 Touring Coupé που κέρδισε τον αγώνα αντοχής Mille Miglia το 1940.

Δείτε ακόμη: BMW XM Label Red - Το SUV των 748 ίππων που καίει 1,7 lt/100 km

Η λειτουργικότητα του shooting-brake αμαξώματος παραπέμπει στις παραλλαγές μοντέλων της BMW Σειράς 02 των αρχών της δεκαετίας του 1970, οι οποίες αποκαλούνταν "Touring" για να ξεχωρίζουν από τα sedan.

Η σχεδίαση των σημάτων στο πίσω τμήμα και στο εσωτερικό αυτού του μοναδικού οχήματος είναι εμπνευσμένη από το λογότυπο του ιστορικού προκατόχου του. Η BMW Concept Touring Coupé τροφοδοτείται από τον χαρακτηριστικό εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα της μάρκας, με χαρακτηριστικά απόδοσης και εκλεπτυσμένη λειτουργία που επιβεβαιώνουν το status του μοντέλου ως σύμβολο καθαρής, ανόθευτης Γνήσιας  Οδηγικής Απόλαυσης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...