Νέα BMW XM Label Red: Το SUV των 748 ίππων που καίει 1,7 lt/100 km

Ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο, μια BMW M που ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη σε ισχύ και εφοδιάζεται από ένα προηγμένο σύστημα M HYBRID. Δείτε πότε ξεκινούν οι παραγγελίες.

  • -
  • -

Η BMW παρουσίασε την XM Label Red, το απόλυτο Μ μοντέλο, ένα τετράτροχο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες ενός παγκόσμιου target group εκκεντρικών και προφανώς πολύ πλούσιων πελατών. Τοποθετείται στην κορυφή της κατάταξης ως προς την ισχύ στις κατηγορίες Sports Activity Vehicle και Sports Activity Coupé και θα ξεκινήσει να παράγεται τον ερχόμενο Αύγουστο, στο εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στο Spartanburg των ΗΠΑ.

xm

Απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, των ΗΠΑ και της Μέσης Ανατολής, με τις παραγγελίες να ανοίγουν συγχρόνως στις 28 Απριλίου. Τότε, θα μάθουμε και τις τιμές του μοντέλου ανά περιοχή.

Υβριδικό με 748 ίππους

Η XM Label Red ενσωματώνει το σύστημα M HYBRID συνδυάζοντας τον V8 bi turbo κινητήρα των 4.400 cc απόδοσης 585 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 145 kW (197 ίππων) που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο M Steptronic και τη μπαταρία των 25,7 kWh. Η συνολική ισχύς αγγίζει τους 748 ίππους και η ροπή τα 1.000 Nm, με την ηλεκτρική αυτονομία να ανέρχεται στα 83 km με ανώτατη ταχύτητα τα 140 km/h.  

Η κίνηση μεταφέρεται στην άσφαλτο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Σε συνδυασμό με την ειδική για το συγκεκριμένο μοντέλο τεχνολογία πλαισίου και τα άμεσης απόκρισης και υψηλής ακρίβειας συστήματα ελέγχου κίνησης και πλαισίου, δημιουργείται μια μοναδική εμπειρία απόδοσης με το δυναμισμό και την ευελιξία να αγγίζουν ένα εντελώς νέο επίπεδο.

xm

Με δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενα και συνεχώς ρυθμιζόμενα πτερύγια, το σπορ σύστημα εξαγωγής της BMW XM Label Red συνοδεύει την απόδοση ισχύος του κινητήρα με τον έντονα συναισθηματικό του ήχο, με μια ζωντάνια και ενέργεια που συνήθως δεν συναντά κανείς σε μια οκτακύλινδρη μονάδα. Επομένως, ο ήχος του κινητήρα έχει μια πολύ χαρακτηριστική ποιότητα, όπως και εκείνος από τα δύο ζεύγη διπλών απολήξεων της εξάτμισης, με τους ξεχωριστούς σωλήνες τοποθετημένους τον έναν πάνω από τον άλλο.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει στα 0-100 σε μόλις 3,8 sec με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h – με το πακέτο M Driver's Package αυξάνεται στα 290 km/h. Η κατανάλωση βενζίνης ανέρχεται στα 1,7 - 1,6 lt/100 km με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα 34,5 - 33,0 kWh ανά 100 km και οι εκπομπές CO2 είναι στα 39-35 gr/km.

xm

Όλα στάνταρ στην XM Label Red

Ο βασικός εξοπλισμός της εκπληκτικής αυτής BMW διαθέτει σχεδόν τα πάντα. Η XM Label Red ανταποκρίνεται σε κάθε πρόκληση με ακλόνητη ισορροπία και σιγουριά. Σε αυτό συμβάλλουν το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, το DSC (Dynamic Stability Control), το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, η προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος στη μία πλευρά του οχήματος - και Integral Active Steering. Φυσικά, όλα αυτά είναι στάνταρ, όπως και τα φρένα M Sport με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες πίσω.

xm

Το εσωτερικό είναι ένα πιλοτήριο σε στυλ M Lounge, περιλαμβάνοντας κυρτή οθόνη BMW Curved Display και στάνταρ το head-up display, μπουτόν M Hybrid, δερμάτινο τιμόνι M με shift paddles σε carbon ένθετα, σπορ καθίσματα με μαξιλάρια από δέρμα Merino και κόκκινες ραφές αντίθεσης και ένα σήμα «XM», ατμοσφαιρικό φωτισμό περιβάλλοντος, αυτόματο κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, σύστημα ήχου Surround Harman Kardon και πλειάδα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού.

xm

Μεταξύ των τεχνολογιών που ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό είναι το Driving Assistant, το οποίο περιλαμβάνει τα συστήματα Front Collision Warning, Lane Departure Warning, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος επιστροφής στη λωρίδα με υποβοήθηση του τιμονιού, Evasion Assistant, Alertness Assistant και Speed Limit Info. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional φέρνει το Active Cruise Control με Stop&Go μαζί με λειτουργίες όπως το Steering and Lane Control Assistant, η αναγνώριση φωτεινών σηματοδοτών, η αυτόματη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας (Speed Limit Assist) και η ενεργή πλοήγηση (Active Navigation).

Διαβάστε επίσης: Αλλάζουν όλα στα ονόματα των μοντέλων BMW

Το Parking Assistant Plus είναι επίσης μέρος του στάνταρ εξοπλισμού. Μαζί με το Reversing Assistant, το σύστημα αυτό προσθέτει στο ρεπερτόριο λειτουργιών τα Parking View, εμπρός και πίσω Panorama View και 3D View. Βασικό είναι και το Live Cockpit Professional, που φέρνει μαζί του την τελευταία γενιά της πολυαισθητηριακής εμπειρίας οχήματος BMW iDrive.

xm

Όσο για την εικόνα της XM Label Red είναι εντυπωσιακή, με το μαύρο χρώμα και τις κόκκινες πινελιές να κυριαρχούν. Εξοπλίζεται στάνταρ με ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών, με το περίγραμμα για τη μάσκα νεφρών BMW M και τα στοιχεία του διαχύτη να διατίθενται σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...