Η Nissan κάνει την πιο… αστεία ανάκληση στην ιστορία!

Μια ανάκληση συνήθως έχει σκοπό την αντικατάσταση σημαντικών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. Αλλά η περίπτωση των 94.000 Nissan που ανακλήθηκαν στις ΗΠΑ, είναι μοναδική!

  • -
  • -

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής η Nissan αναγκάστηκε να ανακαλέσει συνολικά 93.343 Leaf, για τον πιο ασυνήθιστο και περίεργο λόγο! Η ιαπωνική εταιρεία δεν προχώρησε αυτή την απόφαση λόγω κάποιου μηχανικού προβλήματος στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, αλλά για ένα πρόβλημα που αφορά το εγχειρίδιο χρήσης.

Όπως αποκαλύφθηκε, το manual των Leaf που παράχθηκαν από τις 91 Νοεμβρίου του 2012 έως και τις 12 Ιουλίου του 2017, περιλαμβάνει ελάχιστες πληροφορίες για το αντιθαμπωτικό σύστημα. Η εθνική υπηρεσία οδικής ασφάλειας στις ΗΠΑ διαπίστωσε ότι κατά τη χρήση του ανεμιστήρα στο μέγιστο βαθμό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπαίνει σε λειτουργία ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην ξεθολώνει το τζάμι και να είναι περιορισμένη η ορατότητα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Nissan Qashqai e-Power

Η Nissan αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάκληση των μοντέλων, τα οποία θα περιλαμβάνουν πλέον ένα νέο εγχειρίδιο που θα αναφέρεται πως πρέπει να χειριστούν το εν λόγω σύστημα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Nissan προχώρησε σε μία τέτοια κίνηση. Συγκεκριμένα, νωρίτερα μέσα στη χρονιά προχώρησε στην ανάκληση Leaf που παράχθηκαν το 2018-2023 για αντίστοιχο πρόβλημα, ενώ ακόμα εξετάζουν το ίδιο θέμα στα μοντέλα του 2013-2017. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...