Το ψηλότερο πάρκινγκ του κόσμου – Αξίζει 26 εκατ. δολάρια [video]

Η θέση στάθμευσης είναι μέσα στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη. Από εκεί, κανείς δεν θα μπορεί να του κλέψει το συλλεκτικό supercar.

  • -
  • -

Θυμίζει περισσότερο σκηνή από ταινία δράσης, ωστόσο, συνέβη στην πραγματικότητα. Μια από τις 500 McLaren Senna που παρήχθησαν, έλαβε θέση σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος.

Συγκεκριμένα, το συλλεκτικό supercar τοποθετήθηκε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, στον 57ο όροφο του ουρανοξύστη «Sapphire by the Gardens» στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ο κάτοχος, ένας εύπορος κύριος ονόματι Adrian Portelli, μόλις αγόρασε την εκπληκτική κατοικία του, έναντι του ποσού των 39 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων – γύρω στα 25,9 εκατ. δολάρια – και θέλησε να έχει πάντα δίπλα του τη Senna.

parking

Έτσι, ζήτησε από μια εταιρεία να ανεβάσει το αυτοκίνητο στο διαμέρισμα. Η ανορθόδοξη παράδοση προφανώς και έγινε, με τον κύριο Portelli να πληρώνει μερικά εκατομμύρια ακόμη, προκειμένου η εντολή του να γίνει πράξη. Η όλη διαδικασία ήταν εκτός από δαπανηρή και περίπλοκη, καθώς έπρεπε να διακοπεί η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο.

Πώς θα οδηγεί τη Senna;

Η προσθήκη της McLaren Senna στο πολυτελές ρετιρέ προφανώς και είναι μόνιμη. Το να βγάλεις το αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου εύκολο, οπότε, μάλλον, δεν θα το οδηγήσει ποτέ ξανά. Αν λοιπόν αποφασίσει να πουλήσει κάποια στιγμή το εντυπωσιακό του διαμέρισμα, πιθανότατα το βρετανικό supercar θα πάει «πακέτο».

parking

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο πιο ανηφορικός δρόμος του κόσμου

Όσο για το πως εισήλθε το όχημα μέσα στην κατοικία, αυτό συνέβη πριν εγκατασταθούν τα παράθυρα στον ουρανοξύστη. Η Senna ανυψώθηκε με τη βοήθεια ειδικού γερανού και πήρε για πάντα θέση, σε έναν από τους χώρους του σπιτιού.

Αυτό, εκτός από το ψηλότερο πάρκινγκ του κόσμου είναι και το πιο ασφαλές, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να το κλέψει ποτέ κανείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...