Toyota: Έρχονται κι άλλα σπορ μοντέλα GR!

Με τον πρώην CEO και οπαδό των γρήγορων κατασκευών, Akio Toyoda, ακόμα στο τιμόνι του τμήματος Gazoo Racing, το σπορ μέλλον της Toyota είναι πολλά υποσχόμενο.

  • -
  • -

Όταν η Toyota παρουσίασε το GR Yaris, κατάφερε να θυμίσει σε κοινό και κριτικούς πως όταν θέλει, μπορεί να κατασκευάσει σκληροπυρηνικές κατασκευές που μπορούν να αφήσουν ιστορία. Στα χνάρια αυτής της λογικής ακολούθησαν και άλλα μοντέλα της πολύ πρόσφατης ιστορίας  που φέρουν το σήμα GR, όπως η Supra, το GR Corolla και το GR 86. Τι επιφυλάσσει όμως το μέλλον από εδώ και στο εξής; Θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες κατασκευές που θα συνεχίσουν σε αυτή τη λογική ή η ιαπωνική μάρκα θα επιστρέψει στην αποκλειστική δημιουργία best-seller μοντέλων για τον απλό κόσμο;

Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα των Akio Toyoda και Koji Sato, μάλλον το Gazoo Racing division έχει πολλά να προσφέρει ακόμα. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Akio Toyoda αποτελεί τον πρώην CEO της ιαπωνικής μάρκας και σημερινό αφεντικό του τμήματος GR, ενώ ο Koji Sato είναι αυτό που πήρε την θέση του Toyoda στο πηδάλιο της Toyota. Αν και ο Sato είναι γνωστό πως έχει ως στόχο την ενίσχυση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης πλευράς της μάρκας, ταυτόχρονα δήλωσε πως ο Toyoda μετά την αποχώρηση του από την θέση του CEO, τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί και να εξελίξει τα μοντέλα GR.

gr corolla

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την Toyota GR Corolla των 300 ίππων

Τα συγκεκριμένα σχόλια που έγιναν από τον Sato σε συνέντευξη του στο βρετανικό Autocar, δείχνουν πως το νέο αφεντικό συμφωνεί με την νοοτροπία του Toyoda που ήθελε την Toyota να προσφέρει και πιο οδηγοκεντρικές κατασκευές. Αν και κάποια συγκεκριμένη δήλωση σχετικά με καινούργιο σπορ μοντέλο δεν έχει γίνει, υπάρχουν διάφορες φήμες που κυκλοφορούν.

Αναφορές έχουν γίνει τόσο για μία πιο σπορ έκδοση του ηλεκτρικού crossover bZ4X με τα σήματα GR, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ιαπωνική μάρκα πειραματίζεται και με υδρογονοκίνητες εκδόσεις για τα GR Yaris και Corolla Cross.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...