Έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Dacia Spring – Δείτε πότε και σε ποια έκδοση

Το μικρό ηλεκτρικό της Dacia είναι έτοιμο να λανσαριστεί στην Ελλάδα και μάλιστα στην κορυφαία έκδοσή του. Διαβάστε αναλυτικά.

  • -
  • -

Δύο περίπου χρόνια μετά το λανσάρισμά του σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης, το Spring είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Η Dacia θα φέρει στη χώρα μας το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, το οποίο έχει ήδη καταφέρει να γίνει «success story» στη Γηραιά Ήπειρο, με πάνω από 100.000 παραγγελίες.

Η εμπορική πορεία του Dacia Spring στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει στις αρχές του καλοκαιριού και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο στην κορυφαία έκδοση Extreme, η οποία φέρει μεταξύ άλλων το χρώμα «Slate Blue» και εφοδιάζεται με πλήθος σχεδιαστικών νέων σχεδιαστικών λεπτομερειών. Ξεχωρίζουν οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της μάρκας στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, όλα βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση «Copper Brown».

spring

Στο εσωτερικό, διακρίνονται οι ραφές των καθισμάτων επίσης σε χάλκινη απόχρωση, καθώς και τα διακοσμητικά στα πάνελ των θυρών και τους αεραγωγούς, η επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών, η ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια και το κεντημένο λογότυπο «Dacia Link» στα εμπρός καθίσματα.

Αυτονομία έως 305 km για το Spring Extreme

Η έκδοση Spring Extreme που θα έρθει στη χώρα μας, τροφοδοτείται από τον νέο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp/48kW), ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Με μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 26,8 kWh, το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει 220 km σε μεικτές συνθήκες και 305 km σε αστικό κύκλο (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP). Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 125 km/h.

spring

Με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει η εταιρεία από τις υπηρεσίες δικτύωσης του αυτοκινήτου, οι πελάτες διανύουν κατά μέσο όρο την ημέρα 31 km με ταχύτητα τα 26 km/h. Επιπλέον, στο 75% των περιπτώσεων, τα Spring φορτίζονται στο σπίτι με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα έρθει η νέα γενιά του Dacia Duster

Η τιμή του ηλεκτρικού μοντέλου της Dacia θα ανακοινωθεί μέσα στον Μάιο, όποτε και θα ανοίξουν τα βιβλία των παραγγελιών. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα είναι άκρως ανταγωνιστική με βάση όσα προσφέρει το όχημα.

spring

Για την ιστορία, να σημειώσουμε πως, το Spring Extreme 65 κοστίζει στην Ολλανδία 23.400 €, στη Γερμανία 24.550 € και στην Πορτογαλία 22.050 €. Οι τιμές είναι χωρίς τις επιδοτήσεις κάθε κράτους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...