Αθήνα: Πώς άδειασαν 5.700 θέσεις στάθμευσης - Δείτε το video

Στον Δήμο Αθηναίων απελευθερώθηκαν χιλιάδες θέσεις στάθμευσης χάρη σε μια συγκεκριμένη κίνηση. Πολίτες και επισκέπτες μπορούν πιο εύκολα να παρκάρουν.

  • -
  • -

Σε μια πόλη όπως η Αθήνα, κάθε τετραγωνικό μέτρο δημόσιου χώρου είναι αναγκαίο. Τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα προκαλούν πολλά προβλήματα, επηρεάζοντας τόσο την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όσο και την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια απομάκρυνσης των παρατημένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, απελευθερώνοντας πολύτιμο δημόσιο χώρο για τις ανάγκες στάθμευσης και μειώνοντας τη ρύπανση που προκαλείται από αυτά.

athina

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όλο αυτό το διάστημα, οι τακτικές επιχειρήσεις που συντονίζονται από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου, έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση πάνω από 5.500 οχημάτων και μοτοσυκλετών από την πόλη.

Πού πάνε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

Το σύνολο των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που απομακρύνεται από τους δρόμους της Αθήνας ανακυκλώνεται. Με βάση την ορθή περιβαλλοντική διαχείριση και σύμφωνα με τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας, τα οχήματα οδηγούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου εκεί ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία της ανακύκλωσης και ανάκτησης των υλικών τους. Υλικά όπως μπαταρίες, ελαστικά, ορυκτέλαια, πλαστικά, καύσιμα, μέταλλα κ.ά. αποσυναρμολογούνται από τα οχήματα και στη συνέχεια διαχωρίζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν. Με τον τρόπο αυτό, κανένα υλικό δεν πάει χαμένο, καθώς σχεδόν το σύνολο των υλικών ανακυκλώνεται.

athina

Διαβάστε επίσης: Εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο: Τι κάνω; - Όλη η διαδικασία βήμα-βήμα

Τι μπορείς να κάνεις για τα παρατημένα αυτοκίνητα

Οι δημότες της Αθήνας, εφόσον εντοπίζουν κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα στην περιοχή τους, μπορούν είτε να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή 1595, είτε να ενημερώνουν τον δήμο, μέσω της εφαρμογής Novoville.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...