Υβριδικό, οικογενειακό coupe-crossover με 180 PS, κατανάλωση 1,1 lt/100 km και μηδενικά Τέλη – Ποιο είναι;

Ήρθε στην αγορά με μοντέρνο και επιθετικό design, πλούσιο εξοπλισμό και χώρους για όλη την οικογένεια.

  • -
  • -

Το γούστο των αγοραστών φαίνεται πως συνεχώς αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Ότι εδώ και χρόνια έχουμε περάσει στην εποχή των SUV και crossover μοντέλων το έχουμε καταλάβει όλοι. Πλέον όμως μεγάλη άνθηση γνωρίζει και η κατηγορία των coupe crossover, με την πιο σπορ εμφάνιση της κεκλιμένης οροφής να έρχεται να δένει με τα χαρακτηριστικά των SUV για να δημιουργήσει ένα σύνολο που έχει λίγο απ’ όλα.

Τέτοιο είναι και το αυτοκίνητο που θα δείτε παρακάτω, το οποίο μάλιστα πληροί και ακόμη μία βασική προϋπόθεση που προστάζουν οι καιροί. Αυτή του εξηλεκτρισμού. Μπορεί να μην είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αλλά χάρη στην plug-in hybrid τεχνολογία καταφέρνει να συνδυάσει τις επιδόσεις με την ασύγκριτη οικονομία και το χαμηλό κόστος χρήσης. Αποδίδει 180 ίππους από έναν βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ συνδυάζεται και με ένα σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Δείτε ακόμη: Τα 5+1 πιο φθηνά μεταχειρισμένα υβριδικά αυτοκίνητα

Τα παραπάνω στοιχεία του χαρίζουν όχι μόνο επιδόσεις (8,1 sec για το 0-100km/h και 225 km/h τελική ταχύτητα), αλλά και οικονομικό χαρακτήρα αφού σε κύκλο WLTP καίει μόλις 1,1 lt/100km. Παράλληλα, οι εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές CO2 (26 gr/km) το απαλλάσσουν και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας.

Τόση ώρα αναφερόμαστε στο ολοκαίνουργιο Peugeot 408, το νέο εντυπωσιακό coupe crossover της γαλλικής μάρκας που κατέφθασε στην ελληνική αγορά πριν από λίγο καιρό. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικών, τον εξοπλισμό και τις επιδόσεις της βασικής plug-in hybrid έκδοσης 1.6 HYBRID 180 E-EAT8 ALLURE, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του Peugeot 408 με το μοτέρ βενζίνης των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

408

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...