Νέα Mercedes-Benz GLA: Τι νέο φέρνει το νέο σύστημα 48V Hybrid

Φρεσκαρισμένη αισθητικά και με πλήρως εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης, η ανανεωμένη GLA εξασφαλίζει πιο άνετες μετακινήσεις, με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz παρουσίασε πρόσφατα την ανανεωμένη GLA, τη νέα εκδοχή ενός από τα πιο καλοπουλημένα premium compact SUV, η οποία σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία και στην Ελλάδα. Η γερμανική φίρμα φρέσκαρε αισθητικά το αυτοκίνητο προκειμένου να τονώσει το δυναμικό προφίλ και αναβάθμισε το εσωτερικό, τοποθετώντας νέο τιμόνι αλλά και βελτιωμένες ψηφιακές οθόνες.

Όσον αφορά στους βενζινοκινητήρες, η νέα GLA περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα που συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 σχέσεων. Όλα είναι ήπια υβριδικά και εξοπλίζονται με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει την κίνηση του αυτοκινήτου με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 14 ίππων (10 kW).

gla

Ο εξηλεκτρισμός των κινητήρων βενζίνης βελτιώνει αισθητά την άνεση στον δρόμο. Στη διάρκεια της εκκίνησης, για παράδειγμα, η μίζα-δυναμό RSG μειώνει τους κραδασμούς και τους θορύβους συγκριτικά με μια συμβατική μίζα. Επιπλέον, επιτρέπει την «ελεύθερη κύλιση» με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά τη σταθερή πορεία.

Πόσο καίει η νέα Mercedes GLA;

Η χρήση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας στους βενζινοκινητήρες, δεν έχει πολύ μεγάλο όφελος στην κατανάλωση καυσίμου σε σχέση με την GLA που κυκλοφορεί. Ωστόσο, το ECO Score 3.0, το οποίο μόλις ενσωματώθηκε σε μερικούς κινητήρες, παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο.

  • Η GLA 180 με 136 ίππους από 1,33 lt και 7άρι αυτόματο κιβώτιο, έχει μέση κατανάλωση 6,7 lt/100 km και εκπομπές CO2 151 gr/km
  • H GLA 200 με το ίδιο μοτέρ 1.33 lt απόδοσης 163 ίππων, έχει κατανάλωση 6,6 lt/100 km και εκπομπές επίσης 151 gr/km
  • H GLA 220 4MATIC έχει κινητήρα 2.0 lt και κιβώτιο 8 σχέσεων, αποδίδει 190 PS, κι έχει μέση κατανάλωση 7,4 lt/100 km και εκπομπές 168 gr/km
  • Η GLA 250 4MATIC, επίσης 2λιτρη, αλλά με 8τάχυτο κιβώτιο, έχει ισχύ 224 ίππους, κατανάλωση 7,4 lt/100 km και εκπομπές 169 gr/km

gla

Plug-in hybrid: Η πιο οικονομική Mercedes GLA

Φυσικά, η πιο οικονομική έκδοση της ανανεωμένης GLA όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου είναι η plug-in hybrid εκδοχή. Η GLA 250 e με τον κινητήρα βενζίνης 1,33 lt και το ηλεκτρικό μοτέρ των 80 kW αποδίδει συνδυαστικά 218 ίππους και ωφελείται από μια βελτιωμένη μπαταρία που παρέχει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 70 km, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP να ανέρχεται μόλις στο 1,1-1,4 lt/100 km.

gla

Διαβάστε επίσης: Επίσημο: Ιδού οι νέες Mercedes-Benz GLA και GLB

Για τη φόρτιση υπάρχουν τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Η νέα GLA εξακολουθεί να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...