Ποια είναι η ακριβότερη BMW στην Ελλάδα;

Ένα πανίσχυρο αυτοκίνητο, μια εκπληκτική BMW, ικανή να προσφέρει μοναδικές στιγμές συγκίνησης στον οδηγό. Αρκεί να έχει τα χρήματα για να την αποκτήσει.

  • -
  • -

Αν θεωρείτε πως η M8 είναι πανάκριβη ή τα χρήματα που απαιτούνται για την ΧΜ υπερβολικά, τότε δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στη M4 CSL. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε πέρυσι και είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά.

csl

Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της BMW, το «σκληροπυρηνικό» sport coupe είναι το ακριβότερο που πωλείται στη χώρα μας. Απολύτως λογικό βέβαια, αφού μιλάμε για μια «πολεμική μηχανή της ασφάλτου», με γονίδια από την αγωνιστικών προδιαγραφών M4 GT3. Ο απέριττος χαρακτήρας του M4 CSL στηρίζεται σε μια διαχρονική φιλοσοφία που αξιοποιεί την πρωτοποριακή τεχνογνωσία εξέλιξης και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για τη δημιουργία ενός συναρπαστικού τελικού αποτελέσματος.

csl

Το CSL σημαίνει «Competition, Sport, Lightweight» και αναφέρεται στον κρίσιμο ρόλο της σχεδίασης ελαχιστοποιημένου βάρους, για την εξασφάλιση της επιτυχίας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το υπέροχο βαυαρικό μοντέλο έχει full carbon, διαθέτει μόνο δύο αγωνιστικού τύπου καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό, ζυγίζει μόλις 1.600 κιλά και το αμάξωμα προσφέρεται σε τρία χρώματα (μεταλλικό Frozen Brooklyn Grey, μεταλλικό Sapphire Black και Alpine White).

csl

Ελάχιστοι μπορούν να αγοράσουν την M4 CSL

Τη M4 CSL έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ελάχιστοι άνθρωποι. Όχι μόνο για το γεγονός ότι προσφέρεται στην τιμή των 244.850 ευρώ, αλλά και διότι θα παραχθεί σε συγκεκριμένο αριθμό μονάδων, διατηρώντας συλλεκτικό χαρακτήρα.

csl

Εξοπλίζεται με ό,τι καλύτερο έχει στη φαρέτρα της η BMW και κάτω από το μυώδες καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος, εν σειρά κινητήρας 3.0 M TwinPower Turbo, απόδοσης 550 ίππων και μέγιστης ροπής 650 Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα και το 200άρι να έρχεται σε 10,7΄΄. Ειδικές για το μοντέλο βάσεις κινητήρα και κιβωτίου, εξασφαλίζουν ότι η ισχύς μεταφράζεται σε δυναμική απόδοση με εξαιρετικά γρήγορο και άμεσο τρόπο. Η πιο σταθερή σύνδεση του κινητήρα και του κιβωτίου στη δομή του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρα αντιληπτή, κυρίως σε ακραίες συνθήκες οδήγησης με υψηλά φορτία, σύμφωνα με την BMW.

csl

Δείτε τις τιμές των νέων BMW X5 και Χ6 στην Ελλάδα

Προφανώς, ένα τέτοιο, «old-school» αυτοκίνητο, με αγωνιστικό πάθος και καινοτόμες τεχνολογίες για τη δημιουργία μιας απαράμιλλης εμπειρίας επιδόσεων, κοστίζει πολύ ακριβά. Εντύπωση όμως, κάνει το γεγονός ότι από τα 244.850 €, τα 95.098 € αφορούν τους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...