Zhidou D2: Το νέο ηλεκτρικό που κοστίζει στην Ελλάδα κάτω από 12.000 €

Ένα ακόμη ηλεκτρικό microcar πάτησε τους τροχούς του επί ελληνικού εδάφους. Είναι κινέζικο, ιδανικό για μετακινήσεις μέσα στις πόλεις και έχει πορτμπαγκάζ 300 λίτρων.

  • -
  • -

Ονομάζεται Zhidou D2, είναι διθέσιο, με μήκος που δεν ξεπερνά τα 2,8 μ., αλλά με χώρο αποσκευών της τάξεως των 300 λίτρων. Διαθέτει αερόσακο οδηγού, υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, οθόνη διασύνδεσης πολυμέσων συστήματος Android (πλοήγηση, Bluetooth, USB, κ.λπ.), όλες τις συνήθης ηλεκτρικές ευκολίες (ηλεκτρικά παράθυρα, καθρέπτες, κλειδαριές), δερμάτινα-πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα και τιμόνι, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και άλλα. Διατίθεται σε επτά χρώματα εξωτερικού αμαξώματος, με δυνατότητα διχρωμίας, και τρία όσον αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο. Με απλά λόγια, δεν κάνει καμία παραχώρηση στον τομέα του εξοπλισμού.

zhidou

Το νέο Zhidou D2, το οποίο έφερε στην Ελλάδα ο αντιπρόσωπος Ν. Ζυμπάς ΑΕ, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν ένα λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα για μέσα στην πόλη. Διατίθεται με δύο μπαταρίες, χωρητικότητας 10 ή 15 KWH και αυτονομία που αγγίζει τα 170 km. Φορτίζει από μια κοινή πρίζα σούκο 220V σε περίπου 6 ώρες και αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως τα 85 km/h.

1,2 ευρώ ανά 100 km

Είναι προσθιοκίνητο και πέρα από τον ηλεκτροκινητήρα των 15/30 KW και την αυτόματη μετάδοση, διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και υστερούντες βραχίονες πίσω), 4 δισκόφρενα και τροχούς αλουμινίου.

zhidou

Η τιμή του νέου D2 ξεκινά από τα 11.900 ευρώ (με την κρατική επιδότηση), ωστόσο, αυτό που θα εκτιμήσουν οι κάτοχοι, είναι το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης. Τα έξοδα κίνησης υπολογίζονται σε 1,2 € ανά 100 km, με τους ιδιοκτήτες να απαλλάσσονται φυσικά από τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα να κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

zhidou

Δείτε ακόμη: Τα πιο φτηνά ηλεκτρικά της αγοράς

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παραδοθούν πάνω από 200 μονάδες του D2 της κινεζικής Zhidou σε κορυφαίες εταιρείες leasing/ενοικιάσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...