Video: Το Tesla Model X Plaid των 1.020 PS απέναντι στα ταχύτερα SUV του πλανήτη

Δες την αφρόκρεμα των βενζινοκίνητων super-SUVs να τα βάζει με το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV στην ευθεία.

  • -
  • -

Με πρόφαση την άφιξη της νέας, κορυφαίας έκδοσης του SUV της Lamborghini, την Urus Perfomante, ο συνήθης ύποπτος του βρετανικού carwow, Mat Watson, βρήκε την ευκαιρία να οργανώσει μία κόντρα με τα ταχύτερα SUV επιδόσεων. Δίπλα στην Lamborghini Urus Performante λοιπόν βρέθηκαν τα: Porsche Cayenne Turbo GT, Mercedes-Benz GLE 63 AMG, BMW X5 M και Tesla Model X Plaid.

Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε έχουμε να κάνουμε με 4 βενζινοκίνητα SUV με αποδόσεις που ξεπερνούν τους 600 ίππους και με ένα ηλεκτρικό που είναι… ελαφρώς πιο ισχυρό. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της Tesla η οποία αποδίδει 1.020 ίππους και 1.020 Nm ροπή, και μπορεί να ολοκληρώσει το σπριντ έως τα πρώτα 100 km/h από στάση στον αδιανόητο χρόνο των 2,5 δευτερολέπτων!

Δείτε ακόμη: Video – Δοκιμή: Οδηγούμε Porsche 911, Taycan και Macan

Πίσω του από πλευράς απόδοσης έχουμε την νέα Urus Performante η οποία αποδίδει 666 ίππους και 850 Nm από έναν twin-turbo V8. Την ίδια διάταξη συναντάμε και σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα απλά με ελαφρώς διαφορετικές αποδόσεις. Η Cayenne Turbo GT είναι η επόμενη με 640 ίππους και ακολουθείται από τις X5 M των 625 ίππων και GLE AMG 63 S των 610 ίππων.

Έχουν την παραμικρή ελπίδα τα υπόλοιπα μέλη της κόντρας ή απλά θα κονταροχτυπηθούν για το δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από το κτηνώδες ηλεκτρικό; Η απάντηση στο video που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...