Lamborghini Urus Perfomante: Ελαφρύτερη και ισχυρότερη!

Αύξηση ισχύος και μείωση βάρους είναι μερικά από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τη νέα έκδοση Perfomante της Lamborghini Urus

  • -
  • -

Με το λανσάρισμα της Urus, η Lamborghini κατάφερε να εισβάλει δυναμικά στην κατηγορία των σπορ SUV πολυτελείας. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, το θηριώδες Crossover έχει κατασκευαστεί σε περισσότερες από 20.000 μονάδες, αποτελώντας ξεκάθαρα μία εμπορική επιτυχία της Lamborghini. Η παρουσία της είναι αυτή που εκτόξευσε τα έσοδα της εταιρείας από τη Sant’ Agata, σημειώνοντας μάλιστα αριθμό ρεκόρ πωλήσεων. Είναι χαρακτηριστικό, πως σήμερα το 61% των πωλήσεων της Lamborghini αφορούν την Urus! Βέβαια, η συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να αφορά λίγους και εύπορους, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Όπως η εντυπωσιακή Aston Martin DBX, αλλά και η πολυαναμενόμενη είσοδος της Ferrari στην κατηγορία με την Purosangue.


Εκρηκτικές επιδόσεις

Έτσι, η Lamborghini αποκάλυψε μία ακόμα πιο εκρηκτική εκδοχή της Urus συνοδευόμενη από το χαρακτηριστικό Perfomante. H πρώτη διαφορά εντοπίζεται στον οκτακύλινδρο κινητήρα των 4.000 cc με τα δύο τούρμπο, ο οποίος αποδίδει 16 επιπλέον ίππους αγγίζοντας συνολικά τους 666! Σατανικό… Η τιμή της ροπής παραμένει ίδια, με τα 850 Nm να αναλαμβάνουν να εκτοξεύσουν την Perfomante στο παραμικρό πάτημα του γκαζιού. Η αναλογία κιλών ανά ίππο αγγίζει το 3,2, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,2 sec, με την τελική της ταχύτητα να αγγίζει τα 306 km/h.


Αμάξωμα - Βάρος 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η Urus Perfomante υπεβλήθη σε δίαιτα, η οποία της εξασφαλίζει χαμηλότερο κατά 47 κιλά βάρος. Αυτό προκύπτει από τη χρήση carbon και ανθρακονημάτων σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, όπως την οροφή, τον προφυλακτήρα εμπρός-πίσω, και όχι μόνο. Η εντυπωσιακή της εμφάνιση τονίζεται από τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες που έχουν αυξήσει το μήκος της κατά 25 mm, τους θόλους με περίβλημα από carbon, αλλά και τα φαρδύτερα κατά 16 mm μετατρόχια. Νέα είναι και η αεροτομή στην 5η πόρτα, η οποία αυξάνει την κάθετα παραγόμενη δύναμη κατά 38%! Ο πίσω προφυλακτήρας, εκτός από τον διαχύτη, φιλοξενεί και εξάτμιση που φέρει την υπογραφή της φημισμένης Akrapovic. Τέλος, τη διαφοροποιημένη της εικόνα ολοκληρώνουν οι εντυπωσιακοί τροχοί σε διάσταση 22 ή προαιρετικά 23 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Νοίκασε μία Urus, την τράκαρε και την έκαψε! 


Αλλαγές μηχανικών μερών 

Στα μηχανικά μέρη, περαιτέρω αλλαγές εντοπίζονται στο νέο διαφορικό, αλλά και στο διαφοροποιημένο σύστημα τετραδιεύθυνσης, με στόχο τη βελτίωση της κατευθυντικότητας της Perfomante και της οδικής συμπεριφοράς. Επίσης, αλλαγές έχει και η χαρτογράφηση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης για βελτιστοποίηση της πληροφόρησης που παρέχει. Το ίδιο ισχύει και για την ανάρτηση, με το αμάξωμα να έχει έρθει κατά 20 mm πιο κοντά στο έδαφος, την ώρα που διαφορετική διάμετρο έχουν και οι αντιστρεπτικές. Μάλιστα, η ρύθμιση των δύο τελευταίων στοιχείων, έχει γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ευνοούν την οδήγηση σε πιο σκληρές επιφάνειες! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Perfomante διαθέτει ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης, δίπλα στα Strada, Sport και Corsa, το οποίο ονομάζει Rally! Και σύμφωνα με τη Lamborghini βελτιστοποιεί τις λειτουργίες της Urus για οδήγηση στο χώμα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...