3 τετρακίνητα SUV με έως και 28.000 € - Ποιο διαλέγεις;

Τετρακίνηση σημαίνει εκτός δρόμου ικανότητες, περισσότερη πρόσφυση και αυξημένη ασφάλεια. Αυτά είναι τα SUV διαφόρων κατηγοριών που την προσφέρουν σε προνομιακή τιμή!

  • -
  • -

Ότι πλέον τα SUV έχουν πολλαπλασιαστεί μέσα στους καταλόγους των εταιρειών, δεν σημαίνει ότι έχουν πληθύνει και οι επιλογές τετρακίνητων μοντέλων. Το στυλ και η ευρυχωρία τους υιοθετήθηκαν, αλλά τα συστήματα τετρακίνησης πέρασαν στο περιθώριο. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη αρκετά SUV και crossover που είναι διαθέσιμα με κίνηση σε όλους τους τροχούς, απλά πολλές αυτό συνεπάγεται και απαγορευτική αύξηση στην τιμή απόκτησης.

Φυσικά, χάρη σε συγκεκριμένους κατασκευαστές όπως αυτοί που θα δείτε παρακάτω, υπάρχει λύση για όσους η τετρακίνηση αποτελεί απαραίτητο στοιχείο και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαθέσουν ένα μεγαλύτερο ποσό για την αγορά νέου αυτοκινήτου. Να διευκρινίσουμε ότι στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε SUV επιλογές που υιοθετούν συστήματα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς, αλλά ταυτόχρονα κοστίζουν λιγότερο από τις εισαγωγικές εκδόσεις της πλειοψηφίας των C-SUV. H σειρά προκύπτει από την τιμή της βασικής έκδοσης με σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς. Μπορεί οι επιλογές να μην είναι πολλές, ωστόσο πρόκειται για εξαιρετικά ολοκληρωμένες λύσεις με χώρους και φυσικά, ασφάλεια.

Dacia Duster

duster

Το Dacia Duster καταφέρνει σε χαμηλή τιμή (26.310€) να δίνει μια ολοκληρωμένη λύση με χώρους και πάρα πολλές εκτός δρόμου ικανότητες. Η τετρακίνηση πλέον συνδυάζεται μόνο με τον τετρακύλινδρο turbodiesel των 1.5 λίτρων Blue dCi, στην απόδοση των 114 ίππων, ενώ οι βασικές εκδόσεις μπορεί να έχουν κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό, αλλά προβάλλουν το χαμηλό κόστος κτήσης (από 20.390 €). Στην πλουσιότερη έκδοση ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Suzuki S-Cross

s-cross

Στις 27.330 € βρίσκεται μια από τις πιο αξιόλογες επιλογές για κάποιον που ζητά C-SUV με τετρακίνηση. Πρόκειται για το Suzuki S-Cross στην τελευταία του γενιά, που συνδυάζει φρέσκια εμφάνιση και έναν άκρως αποδοτικό κινητήρα. Ο 1.4 Boosterjet βενζίνης των 1.4 λίτρων με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V αποδίδει 129 ίππους, πάει πακέτο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά, με την τετρακίνηση Allgrip. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

jiimny

Σε περίπτωση που οι χώροι δεν αποτελούν τόσο σημαντικό ζήτημα βέβαια, μπορούμε να σας προτείνουμε και μερικές ακόμη πιο οικονομικές λύσεις από την  γκάμα της Suzuki οι οποίες εξοπλίζονται με τετρακίνηση. Αναφερόμαστε στα Suzuki Ignis και Vitara, τα οποία αποτελούν μέλη των κατηγοριών A-SUV και B-SUV και προσφέρονται ως 4x4 με τιμές από 16.680 € και 24.630 €, αντίστοιχα. Εάν τώρα θέλετε τον απόλυτο off-road μαχητή τσέπης, πάντα υπάρχει και η λύση του Jimny LCV το οποίο κοστίζει 22.480 €.

Toyota Yaris Cross

yaris cross

Εμπλουτισμένο με την διάσημη τεχνολογία υβριδισμού της Toyota, το Yaris Cross κατάφερε να γίνει «fan-favorite» από την στιγμή που πρωτοκυκλοφόρησε. Εκτός από απαράμιλλη οικονομία το κινητήριο σύνολο των 116 ίππων του ιαπωνικού SUV καταφέρνει να του χαρίσει και τετρακίνηση AWD-i, με το κόστος της έκδοσης να ξεκινά από τις 28.470 €. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...