Τι κάνει αυτό το κουμπί στο κάθισμα του Citroen C5 X;

Στο προφίλ της πλάτης του καθίσματος, δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κουμπιά. Η Citroen όμως, τοποθέτησε διακόπτες που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό!

  • -
  • -

Μπαίνοντας συνεχώς σε καινούργια αυτοκίνητα, μερικές φορές παρατηρούμε διάφορες λειτουργίες ή και διακόπτες, που δεν έχουμε συνηθίσει. Στο Citroen C5X, εκτός από την κορυφαία άνεση που προσφέρει και το αποδοτικό Plug-In Hybrid σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί, εντοπίσαμε διακόπτες που δεν συναντάμε συχνά. Και βρίσκονται στο κάθισμα του συνοδηγού! Το πιο περίεργο από όλα, ωστόσο, είναι ότι τοποθετούνται στο κομμάτι της πλάτης, από την εσωτερική μεριά. Σε τι μπορεί να χρησιμεύουν;

Η πρακτικότητα πάνω από όλα

Το Citroen C5 X της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένο με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα. Η γαλλική εταιρεία φρόντισε να τοποθετήσει έξτρα χειριστήρια κοντά στον οδηγό, ώστε ο τελευταίος να μπορεί να ρυθμίσει τη θέση του καθίσματος, ακόμη κι αν δεν υπάρχει συνοδηγός. Σκεφτείτε ότι αν ο οδηγός ήθελε να μετακινήσει μπροστά το δεξί κάθισμα, θα έπρεπε να σκύψει και να φτάσει τα χειριστήρια που βρίσκονται «θαμμένα» μεταξύ του μαρσπιέ και της βάσης του καθίσματος ή να κατέβει από το όχημα και να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού.

Δείτε ακόμη: Γιατί υπάρχει μια μικρή τρύπα στο ταμπλό του νέου Kia Sportage;

Με αυτά τα χειριστήρια, το μόνο που έχει να κάνει είναι μια μικρή κίνηση του χεριού. Μπορεί να πάει το κάθισμα μπροστά-πίσω και να ρυθμίσει την κλίση της πλάτης, εύκολα και γρήγορα. Μάλιστα μπορεί να απενεργοποιηθεί η λειτουργία του για να μην μπορούν οι πίσω επιβάτες να κάνουν… πλάκα στον συνοδηγό, αλλάζοντας συνεχώς τη θέση του. Η συγκεκριμένη σειρά διακοπτών δεν είναι νέα ανακάλυψη, ούτε τοποθετούνται αποκλειστικά στο Citroen C5 X. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν απλά η αφορμή που μας δόθηκε, για να γνωρίσουμε μια λειτουργία που δεν συναντάμε συχνά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...