Γιατί υπάρχει μια μικρή τρύπα στο ταμπλό του νέου Kia Sportage;

Οι πιο παρατηρητικοί θα έχουν προσέξει πως στο ταμπλό του νέου SUV της Kia υπάρχει μια μικρή τρύπα. Τι δουλειά έχει εκεί όμως;

  • -
  • -

Αυτό το... τρύπιο σημείο του ταμπλό υπήρχε στην απερχόμενη γενιά του Sportage και το συναντάμε και στη νεότερη, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί στην Ελλάδα τη φετινή χρονιά. Βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ταμπλό, ακριβώς δίπλα από το χειριστήριο ελέγχου του συστήματος κλιματισμού.

Δεν πρόκειται περί κάποιας αστοχίας από την πλευρά των σχεδιαστών της Kia, αλλά για μια άκρως λειτουργική τρυπούλα. Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή προκειμένου να μην επηρεάζει την αισθητική του σαλονιού του μοντέλου, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου από εκεί μπορείς να κάνεις reset στο σύστημα πολυμέσων της κεντρικής οθόνης.

sportage tripa

Με απλά λόγια, σε περίπτωση που κολλήσει η ψηφιακή οθόνη των 12,3 ιντσών ή κάποια από τις δεκάδες εφαρμογές και λειτουργίες που ενσωματώνει το infotainment του κορεατικού SUV, πατάς το κουμπάκι που υπάρχει μέσα στην τρύπα και πραγματοποιείς επανεκκίνηση του λογισμικού, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή και σε ένα tablet ή smartphone.

Δείτε τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του νέου Kia Sportage

Για να πιέσεις το μικροσκοπικό κουμπάκι το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μολύβι, στιλό ή τσιμπιδάκι σαν αυτά που χρησιμοποιούν οι κυρίες στην κόμη τους. Βάζεις τη μυτούλα μέσα και πιέζεις παρατεταμένα έως ότου γίνει επανεκκίνηση στο σύστημα πολυμέσων. Η οθόνη θα σβήσει για λίγο και στη συνέχεια θα ανάψει εκ νέου, έχοντας διορθώσει το όποιο πρόβλημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...