150 απίστευτα ιστορικά αυτοκίνητα στο Καλλιμάρμαρο

Ωδή σε άλλες, αναλογικές εποχές αποτέλεσε η συνάντηση της ΦΙΛΠΑ στο Καλλιμάρμαρο, όπου συγκεντρώθηκαν ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κάθε εποχής.

  • -
  • -

Βγαλμένα από μια άλλη, πιο ρομαντική εποχή ήταν τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 στο Καλλιμάρμαρο, στο πλαίσιο της 25ης Συνάντησης Αθηνών που διοργάνωσε η ΦΙΛΠΑ. Ο σύλλογος Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου πραγματοποίησε συνάντηση στον προαύλιο χώρο του Καλλιμάρμαρου. Σε αυτή έδωσαν το «παρών» αυτοκίνητα τα οποία έχουν γράψει ιστορία για διαφορετικό λόγο το καθένα.

Κάποια από αυτά έγραψαν χρυσές σελίδες στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, άλλα στοίχειωσαν τη φαντασία των εφήβων για χρόνια, ενώ κάποια από αυτά ξεχωρίζουν λόγω του πάρα πολύ ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/558eb1f01cb3dcbce79cba5119ab6a57.jpg

Δείτε ακόμαΙστορικά Αυτοκίνητα: Όλες οι αλλαγές που έρχονται άμεσα

Κλασικά μοντέλα που τράβηξαν την προσοχή

Στα μοντέλα που τράβηξαν την προσοχή των επισκεπτών συναντάμε Ford RS200, Lancia Delta HF Integrale, την κλασική Citroen DS (αυτό που στην Ελλάδα πολλοί αποκαλούσαν βάτραχο), Jeep Willy’s, Land Rover Defender, Range Rover και πάρα πολλά άλλα, μέχρι και παλιό λονδρέζικο ταξί. Ένα από τα πιο παράξενα και σπάνια αυτοκίνητα που έκαναν την εμφάνισή τους στη συνάντηση ήταν ένα Sorrell Manning Special του 1954, ένα μοντέλο που κατασκευάστηκε στο χέρι και όμοιά του υπάρχουν μόλις 7 σε όλο τον κόσμο. Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι δεν έχει κανένα άνοιγμα, π.χ. για πόρτες ή για καπό, αλλά σηκώνεται όλο το κέλυφος μαζί. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα η σχεδίασή του να είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις το κοινό μπορεί να δει πώς εξελίχθηκε το αυτοκίνητο μέσα στα χρόνια και να θαυμάσει σχέδια και μορφές που πλέον δεν πρόκειται να δούμε ξανά.

Φωτογραφίες: ΦΙΛΠΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...