Στιλάτο οικογενειακό SUV με υβριδική τεχνολογία και χώρο αποσκευών 500 lt – Ποιο είναι;

Αν και μέλος της C-SUV κατηγορίας, τραβάει τα βλέμματα σαν sportscar και ταυτόχρονα έχει χώρο για όλη την οικογένεια.

  • -
  • -

Το να καταφέρει ένα νέο μοντέλο να ξεχωρίσει σε κατηγορίες όπως αυτές των B-SUV και C-SUV, μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτο πλέον. Με τον ανταγωνισμό να βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα και τις διαθέσιμες επιλογές να είναι αναρίθμητες, για να τραβήξει την προσοχή του κοινού μία ολοκαίνουργια προσθήκη, θα πρέπει να έχει κάτι που να την διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα μέλη του segment. Αυτό το κάτι φαίνεται πως έχει το μοντέλο που επιλέξαμε σήμερα.

Αν και μέλος ίσως της πιο mainstream κατηγορίας στην αγορά, αυτής των μεσαίων οικογενειακών SUV, καταφέρνει να εντυπωσιάσει, μαγνητίζοντας μάλιστα τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί. Σχεδιασμένη μάλιστα από Έλληνα παρακαλώ, η Alfa Romeo Tonale συνδυάζει τις τάσεις της εποχής – υβριδισμό και SUV αμάξωμα – με μία εμφάνιση που παραπέμπει στο συναίσθημα όλων των ιταλικών μοντέλων.

tonale

Κάτω λοιπόν από τα εντυπωσιακά πάνελ του αμαξώματος βρίσκουμε τέσσερις διαθέσιμες επιλογές κινητήρα. Δύο ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης, ένα diesel και την κορυφαία plug-in hybrid. Τα πρώτα δύο χρησιμοποιούν ένα 1.500άρι μοτέρ 130 και 160 ίππων, αντίστοιχα, ενώ πρόκειται για τα μόνα ήπια υβριδικά σύνολα τα οποία σε συνθήκες χαμηλού φορτίου μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλή κατανάλωση της τάξης των 5,9-6,1 lt/100km, ενώ ο diesel 1.600άρης των 130 ίππων πέφτει στα 5,2 lt/100km. Ταυτόχρονα υπάρχει χώρος για όλη την οικογένεια αλλά και τις αποσκευές της, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 500 lt.

Τέλος, στην κορυφή της γκάμας βρίσκουμε την νεοφερμένη plug-in hybrid έκδοση με τους 280 ίππους και την τετρακίνηση Q4. Το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1.3 λίτρων με απόδοση 180 ίππους, με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς, και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 90 kW με ροπή 250 Nm, που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, με αποτέλεσμα η μέγιστη ισχύς του μοντέλου να φτάνει συνδυαστικά τους 280 ίππους.

Η νέα αυτή έκδοση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας, καθώς συνδυάζει ιδανικά την οικονομία και το σπορ πνεύμα. Προσφέρει 80 km ηλεκτρική αυτονομία σε αστικό κύκλο χάρη στην μπαταρία των 15,5 kWh, με εκπομπές ρύπων που δεν ξεπερνούν τα 33 gr/km.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για όλη την γκάμα. Τέλος, εδώ θα βρείτε την δοκιμή της έκδοση των 130 ίππων, ενώ εδώ θα βρείτε την δοκιμή της κορυφαίας mild-hybrid έκδοσης των 160 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...