Rimac Nevera: Ούτε πιλότος της F1 δεν κουμαντάρει τα 2.000 άλογα του! [video]

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για το 2016, Nico Rosberg, τα… βρήκε σκούρα με την ασύλληπτη δύναμη του ηλεκτρικού hypercar.

  • -
  • -

Ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο, είναι το Rimac Nevera. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hypercar με 1.914 ίππους, απίστευτη επιτάχυνση και επιδόσεις που σοκάρουν ακόμη και τους πιο έμπειρους. Ο Nico Rosberg, Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για το 2016 με την ομάδα της Mercedes, έκανε μια γρήγορη βόλτα στα βουνά γύρω από το Μονακό. Βλέποντας το video, ο τρόπος που επιταχύνει το hypercar των σχεδόν 2.000 ίππων είναι μοναδικός.

Ο άνθρωπος που κρατά την κάμερα στο κάθισμα του συνοδηγού πασχίζει να συγκρατηθεί στη θέση του, ενώ η έκφραση στο πρόσωπο του Nico Rosberg μαρτυρά ότι η ισχύς ενός τόσο εξεζητημένου ηλεκτρικού μοντέλου μπορεί να σοκάρει ακόμη και έναν άνθρωπο που έχει οδηγήσει -κυριολεκτικά- ό,τι πιο γρήγορο υπάρχει στη γη. Άλλωστε, το Rimac Nevera δεν… αστειεύεται και επιταχύνει μέχρι τα 100 km/h μέσα σε μόλις 1,85 sec. Σωστά διαβάσατε!

Ο Nico Rosberg «την πάτησε» με το drift mode

Αφού εξερεύνησε τις πολλές δυνατότητες ρύθμισης της απόκρισης των κινητήρων, την κατανομή της ροπής, την υποβοήθηση του τιμονιού, τη σκληρότητα των αναρτήσεων και πολλά ακόμη, ο Nico Rosberg ξεκίνησε να οδηγεί γρήγορα στο βουνό. Πολύ γρήγορα, από ότι φαίνεται από το video και τις κινήσεις των κορμιών τους! Μάλιστα, στο edit του video, φρόντισαν να «θολώσουν» τον πίνακα οργάνων, για… ευνόητους λόγους.

Δείτε ακόμη: Το Rimac Nevera έπιασε τα 412 km/h - Το ταχύτερο ηλεκτρικό

Κάποια στιγμή, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θέλησε να εξερευνήσει το drift mode, τη λειτουργία που ευνοεί την οδήγηση «με το πλάι». Το επιχείρησε σε μια ανοικτή φουρκέτα με αρκετό χώρο τριγύρω. Ευτυχώς! Το αυτοκίνητο γύρισε πολύ, ο Nico Rosberg άργησε να «δώσει» αρκετό ανάποδο τιμόνι για να συγκρατήσει την πορεία που ήθελε και το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγαλοπρεπές τετ-α-κε.

Χωρίς περεταίρω δράματα, για καλή του τύχη. Προφανώς ο πρώην πιλότος της F1 έχει τη δυνατότητα και τις… γνώσεις για κάτι τέτοιο και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν το επιχειρούσε ξανά, θα κατάφερνε αυτό που ήθελε. Όμως, το Rimac Nevera στην πρώτη του προσπάθεια κατάφερε να τον ξαφνιάσει και αυτό είναι από μόνο του κάτι αρκετά ασυνήθιστο, όταν μιλάμε για έναν οδηγό αυτού του βεληνεκούς.

Πήγε με Rimac, έφυγε με Volkswagen Polo

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Nico Rosberg προσπάθησε να κάνει μια μανούβρα και χωρίς να το θέλει, ενεργοποίησε το χειρόφρενο. Για κάποιο λόγο δεν μπόρεσε να «απελευθερώσει» το αυτοκίνητο και να το θέσει σε κίνηση ξανά, οπότε το άφησε σε μια άκρη για να μην χάσει ένα σημαντικό οικογενειακό γεγονός. Κατέληξε να φεύγει από το σημείο με ένα κόκκινο Volkswagen Polo GTI (6R) το οποίο λανθασμένα αναφέρεται ως… Golf GTI στο video του Nico Rosberg. Απολαύστε την περιπέτεια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή με το hypercar των 2.000 ίππων!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...