Toyota: Ετοιμάζει 5 νέα ηλεκτρικά! Ποια είναι, πότε έρχονται

Ηλεκτρική αντεπίθεση ξεκινά η Toyota, έχοντας στα σκαριά μια νέα γενιά αυτοκινήτων της σειράς bZ. Το πρώτο από αυτά ανήκει στην κατηγορία των C-SUV.

  • -
  • -

Το νέο στρατηγικό της πλάνο για την επόμενη μέρα και τα μοντέλα που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της ηλεκτρικής αντεπίθεσή της, ανακοίνωσε η Toyota. Ο Ιαπωνικός όμιλος σκοπεύει να έχει έτοιμα 5 ολοκαίνουρια αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2026. Το πρώτο από αυτά θα το δούμε τον επόμενο χρόνο και ανήκει στα μικρομεσαία SUV.

bz

Βασίζεται στο πρωτότυπο bZ Compact SUV και σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το ιαπωνικό στρατόπεδο θα λανσαριστεί με την ονομασία bZ3X. Ουσιαστικά, είναι ένα μικρομεσαίο SUV που μαζί με το C-HR Prologue θα αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» της ηλεκτρικής γκάμας. Το όχημα θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα και θα διακρίνεται για την αιχμηρή σχεδίαση του αμαξώματος, την αεροδυναμική απόδοση και τις high-tech τεχνολογίες.

bz

Επίσης, η σειρά bZ της Toyota θα εμπλουτιστεί με ένα ακόμη compact crossover, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2025, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα θα φέρει στην αγορά τη ναυαρχίδα της γκάμας των ηλεκτρικών SUV, ένα αυτοκίνητο που βρίθει τεχνολογιών και προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και premium περιβάλλον. Το τέταρτο ηλεκτρικό θα είναι sedan, με την γκάμα να κλείνει με το πολυαναμενόμενο EV pick-up.

Δεν σταματάνε τα υβριδικά

Η Toyota θεωρεί πως τα υβριδικά και plug-in hybrid έχουν πολύ μεγάλη δυναμική και για κάποια χρόνια θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν στις πωλήσεις. Με βάση πάντα τις εκτιμήσεις των Ιαπώνων, το 2025 τα αμιγώς ηλεκτρικά θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% των πωλήσεων της στην Ευρώπη. Το υπόλοιπο ποσοστό θα κατέχουν τα υβριδικά. Στη συνέχεια, το ποσοστό των hybrid και plug-in hybrid θα μειωθεί, με τα EV να αγγίζουν το 80% από το 2030 κι έπειτα.

bz

Δείτε εδώ τις τιμές του νέου Toyota bZ4X

Πέντε χρόνια αργότερα, από τα εργοστάσια της Toyota θα παράγονται μόνο ηλεκτρικά, τουλάχιστον για τις αγορές της Ευρώπης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...