Δες 5 Volkswagen χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Αυτοκίνητα πόλης, hatchback και SUV της Volkswagen πλούσια σε τεχνολογία, αλλά με κοινό παρονομαστή τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Δες ποια είναι!

  • -
  • -

Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας κάθε χρόνο, προκαλούν δικαιολογημένα αναστάτωση σε πολλούς κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων. Όμως, υπάρχουν και κάποιοι που γλιτώνουν το συγκεκριμένο ετήσιο κόστος, με δεδομένο το γεγονός πως διαθέτουν μοντέλο με εκπομπές ρύπων κάτω από 122 gr/km CO2. Μία από τις εταιρείες που προσφέρει μία σειρά εκδόσεων με το συγκεκριμένο προτέρημα είναι και η Volkswagen η οποία έχει στην γκάμα της μικρά, μικρομεσαία, SUV και πολλά ακόμη που πληρούν την συγκεκριμένη προϋπόθεση.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενισχύσει την οικολογική της συνείδηση τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι διαθέτει στη γκάμα της μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, όπως τα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.Buzz. Όμως, η Volkswagen επενδύει και στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, τους οποίος και καθιστά πιο αποδοτικούς είτε με τη χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, είτε των plug-in hybrid. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τα μοντέλα με θερμικό κινητήρα, αλλά και τις εκδόσεις τους που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Και φυσικά έχουν ελεύθερη διέλευση στο δακτύλιο.

Volkswagen up!

volkswagen-vw-up!

Το Up! είναι το απολύτως μικρότερο μοντέλο που έχει στην γκάμα της η Volkswagen, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο "κομμένο και ραμμένο" για τους στενούς δρόμους της πόλης, εκεί όπου οι μικρές του διαστάσεις έχουν την ικανότητα να το κάνουν να ελίσσεται με περισσή ευκολία, ενώ προσφέρουν την πολυτέλεια να εξοικονομούνται ώρες λόγω της ευκολίας με την οποία θα βρεθεί μία θέση για να παρκάρει. Το up! προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Διαφοροποιούνται μόνο στον εξοπλισμό, με τον κινητήρα να καταναλώνει αποκλειστικά βενζίνη και να αποδίδει 65 ίππους. Και οι δύο εκδόσεις μένουν κάτω από τα 122 gr/km, με αποτέλεσμα ο κάτοχος του αυτοκινήτου να απαλλάσσεται πλήρως από την πληρωμή Τελών κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη: Αναλυτικά όλα τα στοιχεία τιμών και εξοπλισμού για το up!

Volkswagen Polo

To Polo αποτελεί σταθερή αξία στην κατηγορία των supermini, με το κοινό να αναγνωρίζει στο γερμανικό μοντέλο στοιχεία όπως η ποιότητας κατασκευής, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και οι χώροι του. Ειδικά στην τελευταία και νεότερη γενιά του, χωροταξικά το Polo συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας. Το γερμανικό supermini διατίθεται και αυτό με τη σειρά του σε εκδόσεις με μηδενικά τέλη, με αυτή των 1.000cc απόδοσης 95 ίππων να τοποθετείται στη βάση της γκάμας και με κόστος κτήσης τα 21.700 €. Επιπλέον, στο ίδιο καθεστώς συναντάμε και την εκδοχή με τον 1.000άρη TGi των 90 ίππων και τιμή εκκίνησης τα 22.900 €. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Volkswagen Polo 1.0 TSI 95PS

Volkswagen Golf

Το γερμανικό μοντέλο, το οποίο και συγκαταλέγεται παραδοσιακά ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις της κατηγορίας των hatchback, προσφέρεται σε μία πλήρη και πολυσυλλεκτική γκάμα. Οι εκδόσεις με μηδενικά τέλη ξεκινούν από τη μικρότερη των 1.000 cc απόδοσης 110 ίππων, με τιμής εκκίνησης τα 29.400 €. Επιπλέον, με το αντίστοιχο προνόμιο διατίθεται η έκδοση με τον 1.5 TGi, αλλά και η «μικρή» εκδοχή του 1.500άρη TSi με τους 130 ίππους. Επιπλέον, στο ίδιο καθεστώς συμπεριλαμβάνεται το Golf με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων, όπως και φυσικά οι εκδόσεις που κάνουν χρήση τεχνολογίας plug-in. Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος ανεβαίνει σημαντικά με το Golf eHybrid να προσφέρεται με δύο ιπποδυνάμεις, και συγκεκριμένα 204 και 245 ίππους. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις συμβατικές εκδόσεις, εδώ για την plug-in hybrid και εδώ για την GTE.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Volkswagen Golf 1.0 eTSI 110PS

Volkswagen Tiguan

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των SUV έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον ολοκληρωμένες προτάσεις στο C-SUV Segment. Το εξαιρετικό επίπεδο άνεσης, οι άφθονοι χώροι στο εσωτερικό του, αλλά και σε αυτόν των αποσκευών, συνδυάζονται με την πολύ καλή ποιότητας κατασκευής και κύλισης. Το Tiguan προσφέρεται με μία σειρά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, αλλά μόνο η plug-in εκδοχή είναι αυτή που προσφέρει μηδενικά τέλη. Η τιμή των 45.900 € μοιάζει υψηλή, αλλά η συγκεκριμένη έκδοση προσφέρει μεγάλη τιμή απόδοσης (245 ίππων), ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 50 km και εξαιρετική οικονομία καυσίμου. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Volkswagen Tiguan eHybrid 245PS

Volkswagen Touareg
volkswagen-vw-touareg-r

Μπορεί το νέο Volkswagen Touareg να είναι ένα μεγάλο SUV, όμως ταυτόχρονα καταφέρνει να μένει και κάτω από τα ραντάρ της Εφορίας. Φυσικά τόσο η αυξημένη ισχύς όσο και η απαλλαγή από τα Τέλη κυκλοφορίας είναι στοιχεία που τα οφείλει στο κινητήριο σύνολο που χρησιμοποιεί. Το εν λόγω σύνολο είναι plug-in υβριδικό, με τον κινητήρα βενζίνης να είναι στα 3,0 lt, ενώ η συνολική ισχύς αγγίζει τους 381 ίππους. Εν τούτοις, οι εκπομπές ρύπων βρίσκονται πολύ κάτω από το όριο των 122 gr/km. Φυσικά αυτή είναι η μοναδική έκδοση του Touareg που δεν πληρώνει Τέλη, καθώς η diesel επιλογή με τον επίσης 3λιτρο V6, δεν χρησιμοποιεί κάποια ηλεκτρική υποβοήθηση με αποτέλεσμα ο αυξημένος όγκος, το μεγάλο βάρος και η απαραίτητη ισχύς να οδηγούν σε αυξημένες εκπομπές ρύπων. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...