Η Lexus Europe επέλεξε Έλληνα για επικεφαλής – Ποιος είναι;

Από την 1η Ιανουαρίου 2023, στο τιμόνι της Lexus Ευρώπης θα βρίσκεται ένας Έλληνας. Μέχρι πρότινος ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας στη Νορβηγία.

  • -
  • -

Στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας και της βιώσιμης μετακίνησης, η Toyota Motor Europe (TME) ανακοινώνει μια σειρά από διορισμούς στελεχών στα ευρωπαϊκά κεντρικά γραφεία και τις θυγατρικές της. Από την 1η Ιανουαρίου 2023, πέντε ανώτερα στελέχη θα μεταφερθούν από τις θέσεις που κατέχουν τώρα, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο. Ανάμεσά τους είναι και ο Δημήτρης Τριποσπίτης.

lexus

Ο κύριος Τριποσπίτης, ο οποίος από το 2019 ήταν πρόεδρος της Lexus Νορβηγίας, θα αναλάβει τη γενική διεύθυνση της ιαπωνικής μάρκας σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας μάνατζερ προάγεται σε Head of Lexus Europe, TME, με το γραφείο του να βρίσκεται στα κεντρικά της Toyota Motor Europe, στις Βρυξέλλες.  

Το βιογραφικό του Δημήτρη Τριποσπίτη είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Σπούδασε οικονομικά στο Nagoya University στην Ιαπωνία και από τον Ιούνιο του 2004 εργάζεται στην Toyota. Αρχικά, ανέλαβε Senior Manager Dealer Development, το 2007 προήχθη σε επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων στην ΤΜΕ, το 2011 έγινε αντιπρόεδρος της Toyota Ουγγαρίας και το 2014 μεταφέρθηκε στο τμήμα πωλήσεων της Toyota Motor Europe ως γενικός διευθυντής. Τον Δεκέμβριο του 2017,  ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του τμήματος στόλου της TME και από τον Ιούλιο του 2019 ήταν πρόεδρος της Lexus Νορβηγίας, έχοντας ως έδρα την πόλη Drammen.

lexus

Δείτε εδώ τις τιμές του νέου Lexus UX 300e στην Ελλάδα

Από τις αρχές του νέου έτους, είναι αυτός στον οποίο θα απευθύνονται όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στη Lexus Ευρώπης.

Η Toyota Motor απασχολεί 25.000 ανθρώπους στην Ευρώπη

lexus

Ο όμιλος της Toyota απασχολεί άμεσα πάνω από 25.000 άτομα στη Γηραιά Ήπειρο και έχει επενδύσει περισσότερα από 11 δισ ευρώ στην Ευρώπη από το 1990. Διαθέτει 8 εργοστάσια παραγωγής, σε Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Πολωνία, Τσεχία και Τουρκία. Αυτήν τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 16,5 εκατομμύρια οχήματα των μαρκών Toyota και Lexus στους ευρωπαϊκούς δρόμους, οι οδηγοί των οποίων υποστηρίζονται από ένα δίκτυο 28 Εταιρειών Μάρκετινγκ και Πωλήσεων και περίπου 2.800 σημεία λιανικής πώλησης σε 53 χώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...