Skoda Karoq: To SUV που γίνεται μέλος της οικογένειας

Το νέο Skoda Karoq είναι ένα SUV ταγμένο στις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ενσαρκώνοντας το ρόλο του με άπλετους χώρους, αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια και high end τεχνολογίες.

  • -
  • -

Εξαργυρώνοντας τη φήμη αξιοπιστίας της Skoda και δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο την SUV υπόσταση στον όρο του οικογενειακού αυτοκινήτου, το νέο Karoq αποτελεί ένα πραγματικό πολυεργαλείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις οικογενειακές ανάγκες. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι το κάνει με εξαιρετικό τρόπο, αριστεύοντας σε όλους τους τομείς αξιολόγησης ενός τέτοιου SUV. To Skoda Karoq βρίσκεται στην καλύτερη και πιο εξελιγμένη μορφή του, ενσωματώνομντας κορυφαίες λύσεις τεχνολογίας, ασφάλειας και εξοπλισμού.

Άνεση για όλους

Η Skoda πάντοτε επενδύει στην ευρυχωρία και το νέο Karoq το αποδεικνύει περίτρανα. Στην ποιοτική καμπίνα θα βρουν άνετο χώρο πέντε ενήλικοι επιβάτες, με τους πίσω να απολαμβάνουν άνεση τόσο για τα πόδια, όσο και για το κεφάλι τους. Ο χώρος αποσκευών των 521 λίτρων μπορεί να αυξηθεί έως τα 588 λίτρα με τα καθίσματα VarioFlex, με τα τελευταία να δίνουν πολύτιμες πολυμορφικές ιδιότητες καθώς μπορούν ακόμη και να αφαιρεθούν πλήρως, δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης 1.810 λίτρων.

Παράλληλα, οι Simply Clever λύσεις με αναδιπλούμενα τραπεζάκια στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, βάσεις στήριξης tablet, γάντζους πρόσδεσης και διαχωριστικά, δίχτυα συγκράτησης, ακόμη και μικρές κρεμάστρες, εκτοξεύουν την ευχρηστία και βοηθούν σημαντικά στην οργάνωση αντικειμένων και αποσκευών στα οικογενειακά ταξίδια. Το νέο Skoda Karoq φροντίζει ώστε οι μεγάλοι χώροι του να είναι και εύκολα αξιοποιήσιμοι, δίνοντας έξυπνες λύσεις που απλοποιούν τη διαδικασία της φόρτωσης και της σωστής κατανομής. Οι πολυήμερες οικογενειακές διακοπές δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη υπόθεση!

Ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς

Ως ιδανικό οικογενειακό SUV, το Skoda Karoq φροντίζει και προστατεύει τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής μας, σαν να εντάσσεται και εκείνο στην ίδια οικογένεια. Τα ηλεκτρονικά του συστήματα σκανάρουν διαρκώς τον δρόμο, τα γύρω οχήματα και εντοπίζουν ενδεχόμενους κινδύνους.

Όταν η εξελιγμένη μονάδα επεξεργασίας δεδομένων κρίνει πως υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης, τότε ειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό, προκειμένου να αντιδράσει και να την αποφύγει. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, τότε αναλαμβάνει δράση το ίδιο το σύστημα, αποφεύγοντας ή περιορίζοντας τις συνέπειες της σύγκρουσης. To Front Assist, το Side Assist, το Travel Assist, το Adaptive Cruise Control και το Lane Assist φτιάχνουν ένα ασφαλές περιβάλλον κίνησης για το όχημα, καθώς ο οδηγός ενημερώνεται για καταστάσεις που ο ίδιος μπορεί να μην έχει εντοπίσει.

Κοινώς, έχει τα μάτια του… 14 και σε κάθε πλευρά του αυτοκινήτου. Κυριολεκτικά! Από την άλλη, τα «πολλά μάτια» δεν έχουν νόημα αν δεν υπάρχει ορατότητα. Το νέο Skoda Karoq εφοδιάζεται με φωτιστικά σώματα LED σε όλες τις εκδόσεις του. Τα ακόμη πιο εξελιγμένα Full LED Matrix αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο την απόδοση, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες κυκλοφορίας. Σε δρόμους με ελάχιστο ή ανύπαρκτο φωτισμό, ο οδηγός μπορεί να κινείται με τη μεγάλη σκάλα (προβολείς) μόνιμα ενεργοποιημένη, όμως το εξελιγμένο σύστημα φροντίζει να σβήνει το κομμάτι της δέσμης που θα τύφλωνε τον απέναντι ή τον προπορευόμενο οδηγό. Άρα, η μεγάλη σκάλα χρησιμοποιείται συνεχώς, χωρίς να ενοχλεί τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου! Αυτό εξασφαλίζει κορυφαία περιφερειακή ορατότητα, αυξημένο φωτισμό στις άκρες του δρόμου, αλλά και άπλετο φως μπροστά από το αυτοκίνητο, για να εντοπίζονται έγκαιρα και από μεγάλη απόσταση κίνδυνοι όπως ζώα, έργα, εμπόδια κ.ά.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι η παθητική ασφάλεια. Τα ηλεκτρονικά του Skoda Karoq θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν το ατύχημα. Όμως, αν αυτό συμβεί, το στιβαρό αμάξωμα με τις ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης που απορροφούν τις δυνάμεις της σύγκρουσης, οι αερόσακοι και τα υλικά υψηλής αντοχής που έχουν χρησιμοποιηθεί, δημιουργούν μια «κοιτίδα ασφαλείας» γύρω από τους επιβάτες, μια κάψουλα που τους κρατά μακριά από τον τραυματισμό. Τα απρόοπτα υπάρχουν στη ζωή. Για αυτό και το Skoda Karoq κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να τα αντιμετωπίζει. Μόνο τυχαίο δεν είναι το «παράσημο» των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP.

Τεχνολογία που συναρπάζει

Το Skoda Karoq είναι ένα σύγχρονο SUV με κορυφαίες τεχνολογίες. Με τις υπηρεσίες Skoda Connect το όχημα παραμένει πάντα online και δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, μέσα από εφαρμογή για smartphone. Το επιπλέον σύστημα SmartLink προσδίδει την απαραίτητη συνδεσιμότητα με smartphones, υποστηρίζοντας Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink, για μουσική, πλοήγηση και επικοινωνία. Στο Phone Box της κεντρικής κονσόλας ο οδηγός μπορεί να τοποθετήσει το κινητό του, αφού πλέον μπορεί να έχει ασφαλή πρόσβαση σε αυτό μέσω της οθόνης αφής. Στον ειδικό αυτό χώρο ενισχύεται το σήμα της κεραίας και πραγματοποιείται ασύρματη φόρτιση.

Ωστόσο, υπάρχουν και τέσσερις θύρες USB-C για τους παραδοσιακούς που προτιμούν τον τρόπο της ενσύρματης σύνδεσης ή για εκείνους που έχουν στην κατοχή τους smartphones παλαιότερης γενιάς που δεν υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Στο κομμάτι της τεχνολογίας εντός της καμπίνας, το εντυπωσιακό Skoda Virtual Cockpit βάζει το δικό του λιθαράκι. Πρόκειται για έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων κορυφαίας ευκρίνειας, ο οποίος προβάλλει τις ενδείξεις που επιλέγει ο οδηγός για την αποτελεσματική του πληροφόρηση. Διαθέτει 5 προεπιλεγμένες διατάξεις, ωστόσο ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τις επί μέρους πληροφορίες που θέλει να βλέπει. Εύκολα και γρήγορα, μέσα από ένα κουμπί στο τιμόνι!

Ένα SUV που το ζεις

Αριστεύοντας σε χώρους, ασφάλεια και τεχνολογία, δεν έχουν μείνει πολλά κομμάτια γνωριμίας με το νέο Skoda Karoq. Το οικογενειακό SUV διατίθεται σε δύο κορυφαία εξοπλισμένες εκδόσεις Ambition και Style, ενώ συνδυάζεται με δύο αποδοτικούς κινητήρες που έχουν στόχο τη χαμηλή κατανάλωση. Η βασική επιλογή είναι ένα turbo σύνολο 110 ίππων, με 200 Nm ροπή και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Όσοι ζητούν περισσότερη ισχύ, επιλέγουν τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI με 150 ίππους, 250 Nm ροπή και δυνατότητα επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου με 6 σχέσεις ή αυτόματου 7τάχυτου διπλού συμπλέκτη DSG. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο διαθέτει ειδική τεχνολογία απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (ACT) όταν το φορτίο είναι χαμηλό, για εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλή κατανάλωση.

Εσείς, ποιο Skoda Karoq θα επιλέξετε; Μάθετε εδώ περισσότερα για το χαρισματικό SUV της Skoda και διαμορφώστε το με βάση τις δικές σας προτιμήσεις και ανάγκες!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...