Στο Top 10 του κόσμου ο νέος κινητήρας της Nissan!

Στη λίστα με τους 10 καλύτερους του κόσμου συμπεριελήφθη ο κινητήρας turbo που εφοδιάζει το νέο SUV της Nissan.

  • -
  • -

Η Nissan έλαβε το 19ο τρόπαιό της από τον θεσμό των βραβείων Wards, που αναγνωρίζει, κάθε χρόνο, τους κορυφαίους κινητήρες αυτοκινήτων. Φέτος, ο κινητήρας Variable Compression Turbo 1,5 lt. του X-Trail - Rogue για την αγορά των ΗΠΑ - προστέθηκε στη λίστα των «Wards 10 Best Engines & Propulsion Systems 2022».

nissan

Για το 2022, η κριτική επιτροπή του Wards δοκίμασε μια ομάδα 29 ολοκαίνουργιων ή εξαιρετικά βελτιωμένων κινητήρων, βάζοντάς τους στους ρυθμούς της καθημερινής ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των απαιτητικών ταξιδιών. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν ιπποδύναμη, ροπή, θόρυβο, οικονομία καυσίμου, συγκριτικές προδιαγραφές και εφαρμογές νέας τεχνολογίας.

Οι κριτές επαίνεσαν τον τρικύλινδρο κινητήρα VC-Turbo του Nissan X-Trail για την ομαλή, εξαιρετικά αθόρυβη κύλιση στο ρελαντί και την ευχάριστη κίνηση τόσο σε συνθήκες πόλης όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

nissan

Αποδεχόμενος το βραβείο εκ μέρους της εταιρείας, ο Yorihisa Tsuchiya, Επικεφαλής Μηχανικός, είπε: «Αυτός ο κινητήρας είναι το επιστέγασμα πολλών δεκαετιών δουλειάς στη Nissan και είμαι πολύ περήφανος που λαμβάνω αυτό το βραβείο από το Wards. Ελπίζουμε ότι ο κινητήρας VC-Turbo θα κάνει την οδήγηση ακόμα καλύτερη για τους πελάτες μας».

Με ισχύ 163 PS έρχεται στην Ελλάδα το X-Trail 1.5 lt

Εκτός από την έκδοση e-POWER, το X-Trail είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τον προαναφερόμενο βραβευμένο υπερτροφοδοτούμενο, μεταβλητού λόγου συμπίεσης κινητήρα 1.5 lt. Με ισχύ 163 PS και ροπή 300 Nm, η έκδοση αυτή προσφέρεται μόνο σε κίνηση στους δύο τροχούς, με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω του κιβωτίου ταχυτήτων Xtronic. Σε σενάρια οδήγησης με χαλαρή οδήγηση και ελαφριά επιτάχυνση, ο κινητήρας μεταβαίνει σε υψηλή αναλογία συμπίεσης για βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου, ενώ σε περιπτώσεις όπου χρειάζονται περισσότερες επιδόσεις, ο λόγος συμπίεσης προσαρμόζεται σε χαμηλό επίπεδο.

nissan

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι επίσης εξοπλισμένο με υβριδική τεχνολογία 12v. Το σύστημα παρέχει υποβοήθηση ροπής, εκτεταμένο σταμάτημα στο ρελαντί, γρήγορη επανεκκίνηση και διακοπή κίνησης, με οφέλη τόσο για την οικονομία καυσίμου όσο και για την παραγωγή CO2.

Δείτε εδώ τις τιμές του νέου Nissan X-Trail στην Ελλάδα

nissan

Κατά την επιβράδυνση, η ενέργεια ανακτάται μέσω της αναγέννησης και αποθηκεύεται στην μπαταρία ιόντων λιθίου. Στη συνέχεια, αυτή η ανακτηθείσα ενέργεια χρησιμοποιείται για τη λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου ενόσω ο κινητήρας είναι σταματημένος (για παράδειγμα στον κόκκινο σηματοδότη). Επιπλέον, μια ώθηση ροπής περίπου 6 Nm μπορεί να δημιουργηθεί κατά την επιτάχυνση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...