Δες 5 Mercedes-Benz που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας

Από diesel και plug-in υβριδικά οικογενειακά, μέχρι ηλεκτρικά sedan και SUV. Αυτά είναι πέντε μοντέλα με σήμα το αστέρι και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Με τον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας να έχει αλλάξει εδώ και δύο χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επωφεληθεί χάρη σε αυτή την αλλαγή. Πλέον όσοι επιλέγουν ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον από πλευράς ρύπων, ανταμείβονται για αυτή τους την επιλογή πληρώνοντας λιγότερά ή και μηδενικά Τέλη.

Πιο συγκεκριμένα θυμίζουμε πως όσα μοντέλα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Ιανουαρίου του 2021 δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας εάν οι εκπομπές CO2 που παράγουν είναι έως και 122 gr/km. Έχοντας αυτό στο μυαλό, θελήσαμε να βρούμε 5 αυτοκίνητα από την γκάμα της premium γερμανικής μάρκας, Mercedes-Benz, με ρύπους από 122 gr/km και κάτω. Φυσικά θα μπορούσαμε απλά να επιλέξουμε 5 μοντέλα από την πλούσια αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα της εταιρίας, αλλά δεν θέλαμε να είναι τόσο εύκολο. Γι’ αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε αυτά που να προσφέρουν το καθένα και κάτι διαφορετικό. Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα:

Mercedes-Benz EQA 250 – Το οικονομικότερο

eqa

Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα αυτοκίνητο ξεκινά από τις 50.000 € δεν το λες και φθηνό, αλλά όταν πρόκειται για τον πρωτοπόρο της πολυτέλειας, ίσως και να δικαιολογείται. Παρακάτω θα δείτε και μοντέλα με πιο χαμηλή τιμή, αλλά μην ξεχνάτε πως η αμιγώς ηλεκτροκίνητη EQA επωφελείται και από την κρατική επιδότηση ύψους 8.000 €. Κάπως έτσι η βασική έκδοση 250, με κόστος 42.200 € είναι το οικονομικότερο μοντέλο της Mercedes-Benz που δεν επιβαρύνεται από Τέλη Κυκλοφορίας. Πατήστε εδώ για να δείτε την αναλυτική δοκιμή του.

Mercedes-Benz A 250 e – Το plug-in hybrid μικρομεσαίο

a250e

H plug-in υβριδική έκδοση της μικρότερης Mercedes-Benz που μπορείτε να αποκτήσετε, της A-Class, είναι η μοναδική από όλη την γκάμα κινητήρων του μοντέλου η οποία δεν επιβαρύνεται από το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας. Αντιθέτως, συνδυάζει επιδόσεις με οικονομία, καθώς χρησιμοποιεί ένα κινητήριο σύνολο που αποδίδει 218 συνδυαστικούς ίππους. Το κόστος αυτής;  52.550 € για την facelift εκδοση που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes-Benz GLA 250 e: Βελτίωση στα σημεία

Mercedes-Benz C 220 d – Το ταξιδιάρικο sedan

cclass

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη παρέα μοντέλων του συγκεκριμένου άρθρου, η νέα C 220 d είναι η μοναδική η οποία δεν είναι επαναφορτιζόμενη από εξωτερική πηγή. Αξιοποιεί την μικρή μπαταρία και τον ηλεκτροκινητήρα ενός ήπια υβριδικού συστήματος και την αποδοτικότητα ενός νέου diesel μοτέρ για να αποδώσει 220 συνδυαστικούς ίππους (200 από πετρελαιοκινητήρα + 20 από ηλεκτροκινητήρα). Οι εκπομπές CO2 του συγκεκριμένου συνόλου; Μόλις 117 gr/km. Και η τιμή του οικογενειακού sedan; 59.150 €.

Mercedes-Benz E 300 e 4MATIC – Το απόλυτο οικογενειακό

eclass

Άνετη, ευρύχωρη, υβριδική και τετρακίνητη. Τι άλλο να ζητήσεις από το απόλυτο αυτοκίνητο για οικογένεια; Με βενζινοκινητήρα 2.000 κυβικών και υβριδική τεχνολογία η E 300 e αποδίδει 313 ίππους και καταναλώνει μόλις 0,6 lt/100km, ενώ με 540 lt χώρου αποσκευών θα κουβαλήσει όλες τις αποσκευές σας χωρίς κανένα παράπονο. Το κόστος της συγκεκριμένης έκδοσης φτάνει τις 87.850 €.

Mercedes-Benz EQS – Ο ορισμός της φουτουριστικής πολυτέλειας

eqs

Για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν επιλέξαμε κάποια συγκεκριμένη έκδοση μιας και οποιαδήποτε κι αν διαλέξεις, αποτελεί υπόδειγμα πολυτέλειας για το σήμερα αλλά και το αύριο. Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από τις 131.750 € για την έκδοση 450+. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ για να διαβάσετε την δοκιμή της EQS 580 4MATIC των 523 ίππων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...