Video: Δείτε πως κατασκευάζονται τα κορυφαία Audi

Η παραγωγή των κορυφαίων μοντέλων της Audi έχει μια διαφορετική, υψηλής ακρίβειας διαδικασία που αναμφίβολα είναι εντυπωσιακή.

  • -
  • -

Η Audi ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της «γερμανικής τελειότητας» στην κατασκευή των αυτοκινήτων της. Τα κορυφαία μοντέλα της ωστόσο, έχουν μια αρκετά διαφορετική διαδικασία παραγωγής που ξεκινάει από το… μηδέν. Υψηλή ακρίβεια κατά την επεξεργασία του κάθε υλικού, μεγάλη εμπλοκή του ανθρώπινου παράγοντα και αμέτρητα βήματα μέχρι τελικά να διαμορφωθεί το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η καλή λειτουργία όλων των εξαρτημάτων.

Το παρακάτω video δίνει μια διαφορετική ματιά στη διαδικασία κατασκευής των κορυφαίων Audi. Ξεκινάει με… προσεκτική ματιά στην κατασκευή του αλουμινένιου πλαισίου, μια τακτική που ακολουθείται για την ελαχιστοποίηση του βάρους. Στη συνέχεια μας δείχνει την προσεκτική εφαρμογή της οροφής από ανθρακονήματα. Η Audi για να μειώσει στο ελάχιστο το κέντρο βάρους, αφαιρεί τα περιττά κιλά από τον ουρανό του οχήματος. Την ίδια ώρα, η στρεπτική ακαμψία κερδίζει πόντους χάρη στο υψηλής αντοχής, πανάκριβο υλικό.

Πάντως, η «καρδιά» του αυτοκινήτου είναι εκείνη που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οπότε ένα μεγάλο κομμάτι του video αφιερώνεται στους κινητήρες. Πώς κατασκευάζονται οι κινητήρες των κορυφαίων Audi; Αν αναζητάτε την απάντηση, θα πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αυτό το κεφάλαιο. Στη συνέχεια αναλύονται κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως η συναρμολόγηση, η τοποθέτηση του εσωτερικού, αλλά και η διαμόρφωση όλων των μερών του πλαισίου για να ολοκληρωθεί το «σώμα» του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη: Το Audi R8 αποχαιρετάει τον ατμοσφαιρικό V10

Πρόκειται για ένα επιμορφωτικό video που όλοι οι παραδοσιακοί φίλοι της αυτοκίνησης οφείλουν να δουν! Η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια αλλά και ο τρόπος που δουλεύουν οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής αξίζει κάθε λεπτό παρακολούθησης. Για πόσο ακόμη άραγε θα υπάρχουν τόσοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων, πριν αντικατασταθούν σχεδόν ολοκληρωτικά από τα μηχανήματα;

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...