Τίτλοι τέλους για τον κοτσαδόρο; Μεγάλη εταιρία εξελίσσει ασύρματη ρυμούλκηση! [video]

Πως θα σας φαινόταν να ρυμουλκείτε ένα τροχόσπιτο χωρίς κοτσαδόρο; Μία ιαπωνική εταιρεία έχει την απάντηση

  • -
  • -

Η τεχνολογία κάνει άλματα και πολλά στοιχεία που σήμερα μας φαίνονται μέρος της καθημερινότητας, πριν από μερικά χρόνια έμοιαζαν βγαλμένα από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει και εξελίσσει η Toyota, η οποία γνωστοποίησε ότι εργάζεται επάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει την ασύρματη ρυμούλκηση. Απίστευτο, κι όμως αληθινό! Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν πρόκειται μόνο για μία σκέψη σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά για μία τεχνολογία που εξελίσσεται ήδη και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να δοκιμαστεί σε δημόσιους δρόμους!

Ο senior manager του τμήματος σχεδίασης και εξέλιξης της Toyota Βορείου Αμερικής, Paul Fanson, εξήγησε επιδερμικά πως δουλεύει η συγκεκριμένη τεχνολογία. Στο προπορευόμενο όχημα θα υπάρχει κανονικά οδηγός, ενώ αυτό που ακολουθεί (όχημα ή τρέιλερ) βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση ακολουθώντας πιστά την κατεύθυνση και τις κινήσεις του. Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα.

 

Μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών η απόσταση ανάμεσα στο όχημα και το τρέιλερ δεν είναι μικρότερη από το μήκος δύο αυτοκινήτων. Προφανώς για λόγους ασφαλείας… Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, η απόσταση θα μικραίνει και στο τέλος θα φτάσει στο σημείο ρυμούλκησης που γνωρίζουμε όλοι σήμερα. Και πάντα, χωρίς την φυσική επαφή μεταξύ των οχημάτων! Οι άνθρωποι της Toyota θέλουν να είναι πρωτοπόροι στη συγκεκριμένη τεχνολογία, αφού στο μυαλό τους την συνδυάζουν και με την αυτόνομη οδήγηση. Φανταστείτε στο μέλλον, οχήματα και αυτοκίνητα που κινούνται αυτόνομα στο εθνικό δίκτυο, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να ακολουθούν ασύρματα το ένα το άλλο, απλουστεύοντας την πλοήγηση. Σε κάθε περίπτωση, η Toyota δεν έχει γνωστοποιήσει λεπτομέρειες της τεχνολογίας, δηλαδή αν λειτουργεί με κάποιους σένσορες, ή με Bluetooth και WiFi.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το υβριδικό Toyota Corolla Cross!

Βέβαια, δεν πρέπει να ονειροβατούμε, αφού η συγκεκριμένη τεχνολογία απέχει αρκετά χρόνια πριν γίνει απόλυτα λειτουργική και ασφαλής. Σκεφτείτε να οδηγείτε και κάποια στιγμή να… «χαθεί» η σύνδεση με το τρέιλερ. Δεν είναι κάτι που θα ήθελε να βιώσει κανείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...