Τα 5 πιο cool ιταλικά αυτοκίνητα του 2022

Με το στιλ και τον σχεδιασμό να είναι τα πιο δυνατά χαρτιά όλων, δύσκολα ξεχωρίζεις τα 5 πιο cool, αλλά εμείς το καταφέραμε.

  • -
  • -

Η ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μεγάλη και πλούσια με αξέχαστες στιγμές και επιτεύγματα. Πολλοί οι κατασκευαστές, ακόμη περισσότερα τα μοντέλα. Εάν ψάχναμε τα 5 πιο cool ιταλικά αυτοκίνητα όλων των εποχών λογικά θα χρειαζόμασταν μέρες για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα και πάλι θα υπήρχαν αδικημένοι.

Γι’ αυτό είπαμε να διαλέξουμε 5 μοντέλα που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά και να εξηγήσουμε γιατί θεωρούμε πως είναι τα πιο cool ιταλικά. Πάμε λοιπόν:

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio – Η παραδοσιακή και ασυμβίβαστη

giulia

Το πρώτο μοντέλο στην λίστα μάλλον δεν χρειάζεται και πολλές εξηγήσεις γιατί θεωρείται cool. Πρόκειται για μία Alfa Romeo παλαιάς κοπής με σύγχρονες τεχνολογίες. Κινούμενη από έναν V6 κινητήρα 2,9 λίτρων με καταγωγή από το Μαρανέλο ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς, αποτελεί μία μηχανή παραγωγής έντονων συναισθημάτων. Ακόμη και ακίνητη μπορεί να σε σαγηνεύσει με τις καμπύλες της. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Alfa Romeo Tonale – Το πιο όμορφο C-SUV

tonale

Περνάμε σε μια πιο καθημερινή αλλά το ίδιο εντυπωσιακή επιλογή. Μπορεί η Tonale να παρουσιάστηκε πρόσφατα, αλλά είναι ξεκάθαρο πως σκοπεύει να γίνει τάχιστα το πιο mainstream μοντέλο της μάρκας. Είναι η πρώτη Alfa που φέρει υβριδική τεχνολογία (αν εξαιρέσουμε... το μονοθέσιο της F1) και εντάσσεται στην “hot” κατηγορία των C-SUV. Παράλληλα, το ελληνικής σχεδίασης μοντέλο έρχεται να διδάξει μαθήματα design σε όλο το segment. Κι αυτό από μόνο του φτάνει για να το βάλει στην cool παρέα. Διαβάστε την δοκιμή της έκδοσης των 130 ίππων εδώ.

Fiat 500 BEV – Το στιλάτο ηλεκτρικό

500

Πως να μην λατρέψεις το λιλιπούτειο ηλεκτρικό της Fiat; Με την μετάβαση του 500 στην ηλεκτρική εποχή, η ιταλική μάρκα όχι μόνο κατάφερε να ανανεώσει ριζικά το ενδιαφέρον του κόσμου για το μοντέλο, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει όλα τα προνόμια της ηλεκτροκίνησης χωρίς το 500 να ξεχνά τις ρίζες του. Μικρό, οικονομικό, αποτελεσματικό και κυρίως… πανέμορφο. Και η έκδοση 3+1, με μία έξτρα πόρτα μόνο από τη μία πλευρά, ίσως να είναι η πιο cool της γκάμας! Διάβασε τη δοκιμή του εδώ.

Lamborghini Huracan STO – Η σκληροπυρηνική

huracan

Πολλοί ίσως να εξαγριωθούν που η θέση του supercar στην λίστα πάει σε μία Lamborghini και όχι σε μία Ferrari, αλλά πριν πέσετε να μας φάτε παρακαλώ ακούστε μας. Δεν πρόκειται για μία τυχαία Lambo. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα μπορούσε να θεωρηθεί και «το κύκνειο άσμα» του ατμοσφαιρικού V10. Ναι, η Huracan Tecnica ήρθε πιο μετά, αλλά πώς μπορεί να είναι το ίδιο cool με μία σκληροπυρηνική έκδοση που ως μοναδικό στόχο έχει να οργώνει τις πίστες; Με 640 ίππους να ουρλιάζουν πίσω από το αυτί του οδηγού, η STO δεν χρειάζεται πολλά ακόμη επιχειρήματα για να βρίσκεται εδώ. Κι αν δεν μας πιστεύετε δείτε το Video με την εμπειρία μας στην πίστα των Σερρών.

Maserati Grecale – Η «ελληνική» επιστροφή της τρίαινας

grecale

Τώρα για το αν η Grecale είναι πιο ελληνική από την Tonale που αναφέραμε παραπάνω, δεν θα κάτσουμε να σκάσουμε. Και μόνο λόγω του ονόματος της θα επιτρέψουμε στο SUV της Maserati να βρίσκεται εδώ. Πως προκύπτει όμως αυτό το όνομα; Grecale ή Γραίγος ονομάζεται ένας βορειοανατολικός άνεμος που ξεκινά από την Μαύρη Θάλασσα και φτάνει στα νότια της Μεσογείου. Το όνομα του παραπέμπει στο ιταλικό «vento grecale». Κάπως έτσι προκύπτει η απόδοση του ως «ελληνικός άνεμος» αφού φαινομενικά προέρχεται από τη μεριά της χώρας μας. Και πλέον χαρακτηρίζει ένα μοντέλο που επαναφέρει τη Maserati στο προσκήνιο, σε μια κατηγορία αυτοκινήτων στην οποία τόσα χρόνια αλωνίζουν σχεδόν μόνοι τους οι Γερμανοί. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το μοντέλο πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...